Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η απάντηση της ΛΑ.ΣΥ. στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας

Εκπαίδευση
13 Δεκεμβρίου 2019 / 13:52

Δια στόματος του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Γιάννη Μπορμπότη, στο enimerosi.com - «Διαχρονικά η ΛΑ.ΣΥ. διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα της Εκπαίδευσης...»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Θέση στα όσα υποστήριξε μιλώντας στο enimerosi.com ο πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Ε., Αντώνης Κουρσάρης, με αφορμή την επιστολή που απέστελε στα μέλη του το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, πήρε ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Γιάννης Μπορμπότης.

Ο κος Μπορμπότης σε επικοινωνία που είχε με το enimerosi.com τόνισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι μια παράταξη, η οποία διαχρονικά διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Εκπαίδευση και παράλληλα κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο όλα τα σωματεία των εκπαιδευτικών, τους αναπληρωτές και φυσικά τον Σ.Ε.Π.Ε. προκειμένου ν' αναδειχθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό το πρόβλημα της Δημόσιας Εκπαίδευσης στη χώρα και στην Κέρκυρα ειδικότερα.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο της Κεντρικής Κέρκυρας & των Διαποντίων, εξάλλου, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει ατόπημα την προσπάθεια παρέμβασης από πλευράς του προέδρου του Σ.Ε.Π.Ε., Αντώνη Κουρσάρη, στις επικείμενες εκλογές της Ε.Λ.Μ.Ε.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Γιάννης Μπορμπότης στο enimerosi.com

«Ως ΛΑ.ΣΥ. πρέπει να τονίσουμε ότι μας προκαλεί εντύπωση κι εν μέρει θλίψη το γεγονός ότι ένα πρωτοβάθμιο σωματείο με εκατοντάδες μέλη, τα οποία αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα, στρέφεται ενάντια σε μια παράταξη, η οποία διαχρονικά διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα της Εκπαίδευσης.

Η παράταξή μας ενημέρωσε προφορικά τόσο τον Σ.Ε.Π.Ε., όσο και την Ε.Λ.Μ.Ε. για την εισήγηση του σχετικού θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αν ωστόσο, στο Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. θεωρούν ότι κάτι τέτοιο έπρεπε να γίνει και γραπτώς, ως επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. δηλώνω ότι θα το κάνουμε.

Θα ήθελα να σημειώσω ότι πρόκειται για ατόπημα του προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωταβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, Αντώνη Κουρσάρη, το ότι προσπάθησε να παρέμβει στις εκλογές ενός άλλου σωματείου, δηλαδή της Ε.Λ.Μ.Ε.

Εμείς, ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε άπαντες σε όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και τους εκπαιδευτικούς, και τους αναπληρωτές και τα σωματεία τους, προκειμένου ν' αναδειχθεί στον μεγαλύτερο βαθμό το πρόβλημα της Εκπαίδευσης»