Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ξύπνημα μετά τον πύρινο εφιάλτη στο Μαντούκι - Αγωνία για τους τραυματίες (video-photos)

Πυρκαγιά
14 Δεκεμβρίου 2019 / 09:43

Η επόμενη μέρα μετά τον χθεσινοβραδινό πύρινο εφιάλτη στο Μαντούκι, βρίσκει τρεις ανθρώπους στο Νοσοκομείο, ο ένας εκ των οποίων εξακολουθεί να είναι διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τρεις ανθρώπους να νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας κι ένα 13χρονο κορίτσι να στέκεται τυχερό -λόγω κυριως της αυταπάρνησης της μητέρας του- έχοντας υποστεί σχετικά ελαφρείς τραυματισμούς, ξημέρωσε η επόμενη μέρα, μετά τον πύρινο «εφιάλτη», το βράδυ της Παρασκευής στο Μαντούκι.



Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση από το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, διασωληνωμένος παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο άνδρας, του οποίου η κατάσταση της υγείας εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως κρίσιμη. Κι αυτό διότι εκτός από τα εγκαύματα, για τα οποία θ' απαιτηθεί να διακομισθεί σε Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης Εγκαυμάτων, ο άτυχος άνδρας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, καθώς εισέπνευσε μεγάλη ποσότητα μονοξειδίου του άνθρακα.



Σε άσχημη κατάσταση ωστόσο, είναι τόσο η μητέρα, όσο και ο πατέρας του 13χρονου κοριτσιού, το οποίο σώθηκε όταν η μητέρα του αποφάσισε να το πάρει στην αγκαλιά της και να κάνει βουτιά από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου.

Η μητέρα νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική του Γ.Ν.Κ. εχοντας πολλαπλά κατάγματα από την πτώση. Και ο πατέρας -ήταν αυτός που απεγκλωβίστηκε από τα κεραμίδια του φλεγόμενου σπιτιού χάρη στο γερανοφόρο όχημα του Δήνου που έσπευσε για βοήθεια- νοσηλεύεται επίσης στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου λόγω των εγκαυμάτων, που έχει υποστεί.



Οι σημερινές εικόνες από το κατεστραμένο τριώροφο σπίτι στο Μαντούκι είναι χαρακτηριστικές του μεγέθους της πυρκαγιάς, η οποία ξέσπασε χθες βράδυ σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Κέρκυρας 

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί ποια ήταν τα αίτια της πυρκαγιάς, με την υπόθεση να βρίσκεται υπό διερεύνηση από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κέρκυρας.