Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο πλευρό των πυρόπληκτων οι φορείς της Κέρκυρας

Πυρκαγιά
14 Δεκεμβρίου 2019 / 12:27

Ένωση Ξενοδόχων, Εμπορικός Σύλλογος, Ιερά Μητρόπολη, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων & Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων, θα στηρίξουν τους ανθρώπους, που βίωσαν τον πύρινο εφιάλτη στο Μαντούκι

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Άμεση ήταν η κινητοποίηση των ιθυνόντων και η ενεργοποίηση όλων των «μηχανισμών» προκειμένου να προσφερθεί η απαιτούμενη βοήθεια στους ανθρώπους, που το βράδυ της Παρασκευής, στο Μαντούκι, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις πύρινες γλώσσες μέσα στο ίδιο τους το σπιτι.

Το τριώροφο κτίριο καταστράφηκε -η Πυροσβεστική ζήτησε άμεσα στατική μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου- ενώ τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας -ο ένας εκ των τριών μάλιστα, διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας- με την ελπίδα να ξεπεράσουν το συντομότερο δυνατό τα προβλήματα υγείας που αυτή την ώρα αντιμετωπίζουν μετά τον χθεσινοβραδινό πύρινο εφιάλτη.



Η (μεθ)επόμενη μέρα ωστόσο, δεν θα βρει αυτούς τους ανθρώπους μόνους και αβοήθητους, καθώς σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής, Κώστα Ζορμπά, ο οποίος μίλησε στο enimerosi.com, η συμπαράσταση προς τους πληγέντες από την πυρκαγιά στο Μαντούκι θα είναι πολυπεπίπεδη.

Αναλαμβάνει την προσωρινή στέγαση η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας

Σύμφωνα με όσα είπε ο Κώστας Ζορμπάς στο enimerosi.com, ο ιδιος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, Μπάμπη Βούλγαρη, με τον δεύτερο να συμφωνεί αμέσως με τον Αντιπεριφερειάρχη ότι πρέπει να βρεθεί λύση -έστω προσωρινού χαρακτήρα- με τη στέγαση των ανθρώπων αυτών, που σε μια νύχτα έχασαν τα σπίτια τους.

Όπως δεσμεύτηκε ο Μπάμπης Βούλγαρης, το θέμα θα το αναλάβει η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, η οποία θα βρει το μέρος προκειμένου να στεγαστούν, αμέσως μετά το τέλος της νοσηλείας τους οι πληγέντες από τη χθεσινή πυρκαγιά στο Μαντούκι

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο λόγος γίνεται για την οικογένεια με το 13χρονο κορίτσι (σ.σ. νοσηλεύονται ο πατέρας και η μητέρα στη χειρουργική κλινική του Γ.Ν.Κ.), για τον 58χρονο, από το σπίτι του οποίου φέρεται -σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες- να ξεκίνησε η πυρκαγιά και νοσηλεύεται στη Μ.Ε.Θ. του Νοσκομομείου σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά και για μια μητέρα με το ανήλικο παιδί της, που ευτυχώς χθες δεν τραυματίστηκαν και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν.



Στο πλευρό των πληγέντων και ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας

Εκτός, όμως, από το θέμα της (προσωρινής) στέγασης, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής, Κώστα Ζορμπά και όσα είπε στο enimerosi.com, μέριμνα θα υπάρξει και για το θέμα του ρουχισμού / υπόδησης και άλλων ειδών προσωπικής φροντίδας των πληγέντων.

Στην κατέυθυνση αυτή υπήρξε, ήδη, επαφή και συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο της Κέρκυρας και συγκεκριμένα με τον Ειδικό Σύμβουλο του Συλλόγου, Στράτο Ταγκατίδη, προκειμένου να υπάρξει προσφορά από επιχειρήσεις-μέλη του Συλλόγου σε είδη ρουχισμού / υπόδησης και προσωπικής φροντίδας & υγιεινής.

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο

Αξιζει να σημειωθεί ότι αντιπροσωπεία του Συλλόγου με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Γιώργο Τσερεμή, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τους τραυματίες στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, στους οποίους ευχήθηκαν καλή ανάρρωση δεσμευόμενοι ότι θα είναι στο πλευρό τους.

Δίπλα στους πυρόπληκτους και η Ιερά Μητρόπολη

Η προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης δεν σταματά εδώ, καθώς επικοινωνία του Αντιπεριφερεοάρχη υπήρξε και με τον Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριο, ο οποίος υποσχέθηκε πως η Ιερά Μητρόπολη θα σταθεί δίπλα στους ανθρώπους αυτούς προσφέροντάς τους όλα όσα θα χρειαστούν σ' αυτό το πρώτο διάστημα μετά τη δυσάρεστη εμπειρία που βίωσαν.

Απόφαση τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο για βοήθεια

Και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων ωστόσο, θα συνδράμει στη βελτίωση της καθημερινότητας, στο δύσκολο επόμενο χρονικό διάστημα, των πληγέντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα θα υπάρξει απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για παροχή βοήθειας στους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους.

Η βοήθεια θ' αφορά, τόσο οικονομική στήριξη των πληγέντων, όσο και φροντίδα μέσω των οργανωμένων κοινωνικών δομών του Δήμου.