Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γ. Πιέρρη «Κέρκυρα, πορεία στον χρόνο»

Γιάννης Πιέρρης
16 Δεκεμβρίου 2019 / 12:56

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μεγάλο ενδιαφέρον προσέλκυσε η παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Πιέρρη με τίτλο: «Κέρκυρα, Πορεία στο χρόνο». Η εκδήλωση έγινε στην Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας το βράδυ της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για μια δίγλωσση (ελληνικά – αγγλικά), συνέκδοση της Αναγνωστικής Εταιρίας και του Ο.Λ.ΚΕ. σε κείμενα του Γιάννη Σ. Πιέρρη και γενική επιμέλεια του Δημήτρη Ζυμάρη και της Φιλένης Λοράνδου.



Την εκδήλωση  χαιρέτησαν οι: Σπύρος Ζερβόπουλος, Διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.ΚΕ., ο Σπύρος Στεφανίδης πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος και η Βάσω Μαρτζούκου, Διευθύντρια του Οργανισμού, ενώ για το βιβλίο μίλησαν ο δήμοσιογράφος Σπύρος Ζηνιάτης και ο ιστορικός Δημήτρης Ζυμάρης.
Στις 173 σελίδες του βιβλίου (διαστάσεων 29χ29 εκ.), ξεδιπλώνεται η αφήγηση της πορείας Κέρκυρας από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας, η οποία κατανέμεται σε 13 μέρη και 28 υποκεφάλαια.



Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως σ’ εκείνους που επιθυμούν να επιχειρήσουν μια πρώτη προσέγγιση, μια γοργή περιδιάβαση στη μακραίωνη ιστορική πορεία της Κέρκυρας.
Απευθύνεται περισσότερο στους νέους του τόπου, με τη φιλοδοξία να τους μεταλαμπαδεύσει την αγάπη για το νησί και να τους κινητοποιήσει στον ευγενή αγώνα της διατήρησης της παράδοσης και του πολιτισμού μας.
Φυσικά απευθύνεται στους επισκέπτες της Κέρκυρας αλλά και στους πολλούς αλλοδαπούς μόνιμους κατοίκους της, που θέλουν να γνωρίσουν την ιστορία της.