Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποτελέσματα των εκλογών της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

ΕΛΜΕ
19 Δεκεμβρίου 2019 / 09:28

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκλογές πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Κέρκυρας.



Σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, ανακοίνωσε:

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που στήριξαν τις δυνάμεις μας και μας ανέδειξαν 1η δύναμη στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας μετά από πολλά χρόνια. Είναι μεγάλη η ευθύνη που πρέπει να αναλάβουμε για να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε ακόμα περισσότερο την αγωνιστική παράδοση του σωματείου.

Να κάνουμε την εκπαίδευση υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος του νομού και να συμβάλλουμε από τη μεριά μαςστις διεκδικήσεις όλων των υπόλοιπων εργαζομένων.Βέβαια οι αγώνες ούτε ξεκινάνε, ούτε τελειώνουν με τις εκλογές. Εμείς από τη μεριά μας, δεσμευόμαστε ότι θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε τη μάχη απέναντι στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή επίθεση που ετοιμάζουν κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο. Θα εντείνουμε τον αγώνα για την ισχυροποίηση και μαζικοποίηση του σωματείου σε ταξικό προσανατολισμό, τον αγώνα για την κάλυψη των σύγχρονωναναγκών με βάση τις δυνατότητες της εποχής.

Θετικό είναι επίσης το γεγονός ότι αυξήθηκε η συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές, κόντρα στα σημεία των καιρών που θέλουν τους εκπαιδευτικούς να μη συμμετέχουν στις διαδικασίες του σωματείου, αν και η συμμετοχή στη Γ.Σ. ήταν πολύ μικρή και πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μαζικοποιήσουμε ξανά τις Γ.Σ.

Θα εντείνουμε την προσπάθεια μας ενάντια στις λογικές των κυβερνητικών παρατάξεων που με κάθε τρόπο βάζουν εμπόδια στην προσπάθεια ανασύνταξης του κινήματος, που θέλουν τα σωματεία και τις ομοσπονδίες χειροκροτητές των κυβερνήσεων τους.
Καλούμε τους συναδέλφους να πλαισιώσουν τη ζωή του σωματείου, να κάνουμε όλοι μαζί ότι είναι δυνατόν ώστε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας να ασχολείται με κάθε πλευρά της καθημερινότητας μας .