Ανταλλαγή πυροβολισμών και συλλήψεις κλεφτών βοοειδών στους Φιλιάτες

Σύλληψη δύο μελών εγκληματικής οργάνωσης, που διέπρατταν ζωοκλοπές σε παραμεθόριες περιοχές στην Θεσπρωτία - Τραυματίστηκε αστυνομικός κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψης των δραστών

27
Δεκεμβρίου / 2019

ΦΙΛΙΑΤΕΣ (ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ).  Συνελήφθησαν στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, δύο αλλοδαποί, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που διέπρατταν ζωοκλοπές σε παραμεθόριες περιοχές του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ζωοκλοπής, ζωοκτονίας, αντίστασης, απλής σωματικής βλάβης, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Επίσης, για την ίδια υπόθεση αναζητούνται και άλλοι τρεις αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι, με τη χρήση όπλου, έβαλαν στον αέρα προκειμένου διαφύγουν της σύλληψης.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αφαιρούσαν βοοειδή από στάβλους ή υπαίθριους χώρους, τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν, είτε ζωντανά είτε θανατωμένα, με μουλάρια στην Αλβανία προς πώληση.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες κατά το τελευταίο τετράμηνο διέπραξαν τέσσερις ζωοκλοπές στον Άγιο Νικόλαο, στην Κώτσικα και στο Κερασοχώρι Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαίρεσαν συνολικά δεκαπέντε βοοειδή, χρηματικής αξίας 10.700 ευρώ.

Πρόκειται για 46χρονο και 16χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ζωοκλοπής, ζωοκτονίας, αντίστασης, απλής σωματικής βλάβης καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Σημειώνεται ότι ο 46χρονος κατά τη διάρκεια της σύλληψης, αντιστάθηκε σθεναρά, τραυματίζοντας ελαφρά αστυνομικό.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης, εισέρχονταν παράνομα στη χώρα μας μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου και αφαιρούσαν βοοειδή από στάβλους ή υπαίθριους χώρους, τα οποία στη συνέχεια τα μετέφεραν, ζωντανά ή θανατωμένα, με μουλάρια στην Αλβανία προς πώληση.

Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης εμπλέκονται σε τρεις ακόμα υποθέσεις ζωοκλοπής το 2019 και συγκεκριμένα το διάστημα:

• από 10 έως 29 Αυγούστου, αφαίρεσαν από τον ανωτέρω στάβλο τρία βοοειδή,

• από 28 έως 29 Αυγούστου, αφαίρεσαν από χορτολιβαδική έκταση στην Κώτσικα Φιλιατών, τρία βοοειδή,

• από 11 έως 12 Δεκεμβρίου, αφαίρεσαν από υπαίθριο χώρο στο Κερασοχώρι Φιλιατών, πέντε βοοειδή.

Κατασχέθηκαν:

• κυνηγετική καραμπίνα με δύο φυσίγγια, την οποία έφερε ο 46χρονος,
• 2 μουλάρια,
• ποσότητα κρέατος,
• τσεκούρι και μαχαίρι.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Η έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας για εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.