Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρώγονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, για τα ...μάτια του «Γκόρτσου»!

ΝΟΔΕ Κέρκυρας
04 Ιανουαρίου 2020 / 19:15
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκνευρισμό έχουν, ως φαίνεται, προκαλέσει στη ΝΔ Κέρκυρας οι συνεχείς επαφές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αυλωνίτη με κυβερνητικά στελέχη.

Οι πρώτες ενοχλήσεις εκφράστηκαν με τηλεοπτικές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Στέφανου Γκίκα, τις οποίες ακολούθησαν σαρκαστικοί διαξιφισμοί εκατέρωθεν, μέσω social media.
Με νέα ανακοίνωση, η κυβερνητική πλευρά σχολιάζει με ειρωνική διάθεση, τις ενέργειες του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, η
 ΝΟΔΕ ΝΔ Κέρκυρας αναφέρει «με αφορμή τις συνεχείς επαφές του τοπικού Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αυλωνίτη με Υπουργούς και Υφυπουργούς της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ικανοποιούμεθα ότι αναγνωρίζει δημόσια την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Άλλωστε, πρακτικά, το αναγνωρίζει με τις σχετικές ανακοινώσεις του.
 

Τον καλωσορίζουμε...

Είναι πράγματι παράδοξο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί τεσσεράμισι χρόνια, όχι μόνον  δεν κατάφερε τίποτα ουσιαστικό και μετρήσιμο στον τόπο μας (παρότι είχε την δυνατότητα να το κάνει), αλλά μάλλον μας γύρισε αρκετά χρόνια πίσω. Αντίθετα στους πρώτους 6 μήνες της κυβέρνησής μας, οι πολίτες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, αλλά και όλοι Έλληνες, βλέπουν να παράγεται ουσιαστικό έργο με μετρήσιμα αποτελέσματα για την βελτίωση της καθημερινότητας και της διαβίωσής τους. 

Καλωσορίζουμε λοιπόν τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό υποστηρικτών του κυβερνητικού έργου και του Πρωθυπουργού και τον διαβεβαιώνουμε ότι στο προσεχές διάστημα θα δει να εξελίσσονται πολλά ακόμα θετικά πράγματα για τον τόπο μας».

 
Φτάνει με τους "Γκόρτσους"!


«Σηκώνοντας το γάντι» ο Αλέκος Αυλωνίτης απαντά: «Δεν προκάλεσε την έκπληξη, ούτε τον αιφνιδιασμό, όπως θα εύχονταν οι συντάκτες του δελτίου τύπου της ΝΟΔΕ Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας.

Απεναντίας, για μια ακόμη φορά, επιβεβαίωσε τον κοινωνικά απαξιωμένο τρόπο σκέψης, λειτουργίας και πολιτικής αντίληψης των διοικούντων του κυβερνώντος κόμματος.
Αισθάνομαι ειλικρινά, την ανάγκη να τους υπενθυμίσω τα εξής:
1) Είμαι Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έχω την τιμή και την ευθύνη να εκπροσωπώ καθολικά, το Νομό της Κέρκυρας και όλους τους Κερκυραίους.
2) Το 2020 οφείλουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά να λειτουργούμε αποστασιοποιημένοι από λογικές της δεκαετίας του 60' και πρότυπα ή νοοτροπίες τύπου "Γκόρτσου".
Ο Βουλευτής της αντιπολίτευσης, δεν περιορίζεται στην παράσταση της κοπής πιτών και σε πανηγύρια. Οφείλει να μεριμνά για την ανάδειξη των καθημερινών προβλημάτων, να προτείνει ρεαλιστικές λύσεις και να "ενοχλεί" διαρκώς, την κυβέρνηση για την επίλυσή τους.
Έτσι, τουλάχιστον εκλαμβάνουμε το σοβαρό ρόλο μας, εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα σχέση της πολιτικής και του προσωπικού της με τον πολίτη που επιδιώκουμε να οικοδομήσουμε.
Έτσι και με πλήρη συνείδηση, έχω λειτουργήσει κατά την προσωπική μου πολιτική διαδρομή.
3) Το πνεύμα της φθηνής πολιτικής ,του "εξυπνακισμού" και του φτηνού "χιούμορ" που αποπνέει το ύφος και το περιεχόμενο του δελτίου τύπου της ΝΟΔΕ Κέρκυρας, θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά και να στενοχωρήσει κάθε σώφρονα πολίτη.
Όσοι θεωρούν ότι, τα προβλήματα του τόπου μας θα επιλυθούν «δια των δικών τους ενεργειών» θα έχουν μίαν και μόνο κατάληξη: αυτοί θα φύγουν και τα προβλήματα θα παραμένουν!
4) Σε ό,τι με αφορά, καμία παλαιοκομματική πρακτική δεν πρόκειται να κάμψει τις αρχές και τις πεποιθήσεις μου. Θα εξακολουθήσω να αγωνίζομαι για τον τόπο μου με όλες μου τις δυνάμεις, φυσικές και πνευματικές.
Δεν έχω τη διάθεση να αναμετρηθώ με κανέναν, παρά μόνο με τα σοβαρά προβλήματα των συμπολιτών μου. Σε αυτό τον υπέρτατο αγώνα προσκαλώ και τους διοικούντες τη Νέα Δημοκρατία».
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.