Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι εργαζόμενοι ΟΤΑ Πρέβεζας για το ναυάγιο στο Ιόνιο με θύματα πρόσφυγες

Ναυάγιο
13 Ιανουαρίου 2020 / 09:17

ΠΡΕΒΕΖΑ. Αλληλέγγυος στους πρόσφυγες και μετανάστες δηλώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Πρέβεζας.

«Μια ακόμη μαύρη μέρα, ένα ακόμη τραγικό ναυάγιο με θύματα μετανάστες και πρόσφυγες όταν το σκάφος που τους μετέφερε βυθίστηκε κοντά στα παράλια του Νομού Πρέβεζας.
Και το χτεσινό ναυάγιο έρχεται να υπογραμμίσει τα αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της καταλήστευσης του πλούτου λαών και χωρών και την αντιμεταναστευτική πολιτική του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγούν χιλιάδες ανθρώπους να αναζητούν διέξοδο με κάθε τρόπο, πληρώνοντας βαρύ τίμημα, ακόμη και με την ίδια τη ζωή τους.
Όσο και να θέλουν να αποποιηθούν των ευθυνών τους οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν τεράστιες ευθύνες για τον ξεριζωμό αυτών των ανθρώπων. Παρέα συμμετείχαν με τις υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια σειρά πολεμικές επιχειρήσεις.
Οι πρόσφυγες δεν είναι εδώ για διακοπές, είναι λαοί κυνηγημένοι, διωγμένοι από την πατρίδα τους εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων για το μοίρασμα των πηγών πλούτου και το μεγάλωμα της διεθνούς καπιταλιστικής αγοράς.
Παραμένουν  εγκλωβισμένοι παρά την θέληση τους - σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης – ως συνέπεια των αποφάσεων της Ε.Ε., τις οποίες όλες οι κυβερνήσεις  στηρίζουν και υλοποιούν.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ  Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ και γενικά οι εργαζόμενοι στους Δήμους, θα συνεχίσουν να μάχονται για τα δικαιώματα των μεταναστών και προσφύγων, κόντρα και απέναντι στις πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τους κρατούν εγκλωβισμένους στα νησιά.
Καλούμε τα σωματεία να συνεχίσουν μέσα από το ταξικό κίνημα να συνεχίσουν πιο δυναμικά κάνοντας πράξη την ταξική αλληλεγγύη».
 
Για το Δ.Σ.
 
Ο Πρόεδρος
 Μισηρλής Γεώργιος