Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Άλλαξε σημαία» (και) η μαρίνα των Γουβιών

dogus
20 Ιανουαρίου 2020 / 16:28
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Για τους δικούς του χρηματοοικονομικούς λόγους, ο τουρκικός Όμιλος Dogus πουλάει τις επιχειρήσεις του επί ελληνικού εδάφους. Μεταξύ αυτών και τη μαρίνα στα Γουβιά.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άλλαξε χέρια η μαρίνα των Γουβιών κι από τον τουρκικό Όμιλο Dogus πέρασε στην ιδιοκτησία της αμερικανικής CVC. Πρόκειται για fund, που φέρεται να έχει αγοράσει στην Αθήνα το τελευταίο διάστημα τέσσερα, πέντε μεγάλα, ιδιωτικά νοσοκομεία. Όσον αφορά στις μαρίνες, τις πήρε όλες του Dogus, σε Κροατία και Ελλάδα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του in.gr, o λόγος γίνεται για τις μαρίνες Φλοίσβου, Ζέας, Γουβιών στην Κέρκυρα και Λευκάδας, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχαν προηγηθεί εξαγορές στον τομέα υγείας, καθώς η CVC απέκτησε συμμετοχή στα νοσοκομεία Υγεία, Metropolitan, Ιασώ General, Μητέρα και Λητώ. Πληροφορίες της αγοράς, λένε ότι το γαϊτανάκι εξαγορών από τους Αμερικάνους θα συνεχιστεί και σε άλλους ανερχόμενους τομείς της οικονομίας. 
 
Η σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο
 
Τα νέα είναι τόσο πρόσφατα, που μόλις την περασμένη εβδομάδα έγινε η πρώτη συνάντηση στελεχών της μαρίνας με τους εκπροσώπους των νέων ιδιοκτητών. Με δεδομένο πάντως το γεγονός ότι οι μαρίνες του Ιονίου, βεβαίως και της Κέρκυρας, είναι overbooked τα τελευταία πολλά χρόνια, δεν αναμένονται συγκλονιστικές αλλαγές από την εγκατάσταση της νέας διοίκησης. Αν και εκκρεμεί η υλοποίηση της προβλεπόμενης «οψιόν» στην σύμβαση με την ΕΤΑΔ του ελληνικού Δημοσίου, που εκπνέει σε πέντε χρόνια και στο πλαίσιο της περιλαμβάνονται επενδύσεις της τάξης των επτά εκατ. για έργα τόσο τη θάλασσα όσο και στη χερσαία ζώνη της μαρίνας.
 
Η μαρίνα της Σπηλιάς
 
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, δεν αποκλείεται και η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το μισοτελειωμένο καταφύγιο τουριστικών σκαφών στην Σπηλιά. Ενώ υπολείπονται περί τα επτά εκατ. για την αποπεράτωσή του με την κατασκευή του προσήνεμου κυματοθραύστη, βεβαίως και η διαμόρφωση των χερσαίων εγκαταστάσεων, ο ιδιοκτήτης του, κατά παραχώρηση, ΟΛΚΕ/ΤΑΙΠΕΔ, πιστεύεται από ανθρώπους του χώρου θα μπορούσε να συμπεριλάβει και τη μικρή αυτή μαρίνα στην επικείμενη πρόσκληση ενδιαφέροντος. Άλλωστε η άλλοτε υπόσχεση Σταθάκη στον Σπ. Στεφανίδη για την εξεύρεση πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό, για πολλούς λόγους, δεν βρίσκεται πλέον εν ισχύει.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.