Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κράτσα: «Κατάλληλες πλέον οι συνθήκες για δημιουργία Φορέα Διαχείρισης του Ναυαγίου»

Ζάκυνθος
21 Ιανουαρίου 2020 / 13:21

Στο θέμα που απασχολεί έντονα, τόσο την κοινωνία της Ζακύνθου, όσο και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αναφέρθηκε η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου στο περιθώριο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης της Ουτρέχτης

ΖΑΚΥΝΘΟΣ.  Υπέρ της δημιουργίας ενός Φορέα Διαχείρισης του Ναυαγίου τάσσεται η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα που αναφέρθηκε στο θέμα που απασχολεί έντονα για ακόμη μια φορά τον επιχειρηματικό κόσμο, τους τουριστικούς παράγοντες, αλλά και την τοπική κοινωνία μια που πρόκειται για το πιο εμβληματικό τουριστικό προϊόν της Ζακύνθου, το οποίο επί μακρόν έχει αφεθεί στην τύχη του!

Όπως έγινε γνωστό από την ίδια, το θέμα τέθηκε μεταξύ άλλων στο περιθώριο της τουριστικής έκθεσης της Ουτρέχτης από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Πλάνου και αυτό που υπογράμμισε από την πλευρά της είναι πως πλέον οι συνθήκες για το εγχείρημα, το οποίο για χρόνια συζητιέται αλλά ποτέ δεν προχωρεί, έχουν ωριμάσει.



«Πρόκειται για ένα εμβληματικό αξιοθέατο για όλη την Ελλάδα και αυτός είναι και ο λόγος που πολύ πριν αναλάβω τη διοίκηση της Περιφέρειας, είχα απευθυνθεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για μια μελέτη συντήρησης του Ναυαγίου. Το ερώτημα αυτό παραμένει ανοιχτό και πρόσφατα το συζήτησα και με το Βουλευτή Ζακύνθου. Το πλοίο κινδυνεύει από τη φθορά, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως η σκουριά φτάνει στη θάλασσα» ανέφερε, υποστηρίζοντας πως είναι αδιανόητο η περιοχή να παραμένει σε αυτή την κατάσταση.

Η Περιφερειάρχης έθεσε ακόμη και την σοβαρή παράμετρο πολιτικής προστασίας, σημειώνοντας πως οι επισκέπτες θα πρέπει να παραμένουν με ασφάλεια στην περιοχή, αλλά και να μπορούν να απομακρυνθούν σε περίπτωση μιας έκτακτης ανάγκης θυμίζοντας τα κατολισθητικά φαινόμενα που προκλήθηκαν στην περιοχή.

Ακόμη, η κ. Κράτσα υπογράμμισε την σημασία που έχει η ανάδειξη της περιοχής και σαν ένας χώρος όπου θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «σκηνικό» κινηματογραφικών, τηλεοπτικών και γενικά οπτικοακουστικών παραγωγών, γεγονός που θα οδηγήσει σε μια διεθνή προβολή του προορισμού, όπως έγινε με το κορεατικό σήριαλ, στην ασιατική τουριστική αγορά.

Σύμφωνα με την ίδια οι συνθήκες είναι πλέον κατάλληλες για τη δημιουργία ενός φορέα στον οποίο θα συμμετέχουν ο Δήμος, η Περιφέρεια, οι επαγγελματίες της περιοχής, οι τουριστικοί παράγοντες αλλά και η Εκκλησία, σημειώνοντας πως ο φορέας αυτός θα πρέπει να βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.


πηγή:  Ermisnews.gr