Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών την Πέμπτη στην Ανουντσιάτα

ΕΛΜΕ
22 Ιανουαρίου 2020 / 10:07

«Συνεχίζουμε δυναμικά ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων μας για σταθερή μόνιμη δουλειά με δικαιώματα», λέει στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κέρκυρας χαιρετίζοντας τη συμμετοχή στη χθεσινή κινητοποίηση και καλώντας στη νέα συγκέντρωση το μεσημέρι της Πέμπτης

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Σε νέα κινητοποίηση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο εξισώνει τα πτυχία των Κολεγίων μ' αυτά των ΑΕΙ, καλεί η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, αφενός χαιρετίζει τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση-διαμαρτυρία της Τρίτης 21 Ιανουρίου και καλεί στην αυριανή (23/1, 13:00) νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην Ανουντσιάτα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, η οποία φέρει τις υπογραφές του προέδρου του Δ.Σ. Αχιλλέα Καπετάνιου και της γραμματέως, Μαρίνας Ράπτη, αναφέρει τα εξής:

«ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν στη χθεσινή στάση εργασίας και στην παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων. Ακούστηκε δυνατά η φωνή των εκπαιδευτικών και των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. που εμπορευματοποιεί την Ανώτατη Εκπαίδευση, υποβαθμίζει τα πτυχία των Δημόσιων Πανεπιστημίων και  ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας των Πανεπιστημίων, συνδέει την αξιολόγηση με τη χρηματοδότησή τους, εξισώνει τα πτυχία των ΑΕΙ με τα Κολέγια και τιμωρεί νεοδιόριστους και αναπληρωτές με 3ετή αποκλεισμό από τους πίνακες σε περίπτωση αδυναμίας ανάληψης υπηρεσίας.

Η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων που έγιναν χθες σε όλη την Ελλάδα αναγκάστηκε και μετέθεσε την ψήφιση των επίμαχων άρθρων για αύριο.
Συνεχίζουμε στη γραμμή του αγώνα και καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, στη 1 Μ.Μ, στην Ανουντσιατα, μαζί με το ΣΕΠΕ Κέρκυρας.

Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων η ΕΛΜΕ Κέρκυρας ππροκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας από τις 11-2 Μ.Μ

Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να αποσύρει τις απαράδεκτες διατάξεις και συνολικά το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο!»