Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: «Η Περιφέρεια επιχειρεί ν΄ απαξιώσει τη δημόσια υγεία στην Κέρκυρα»

Νοσοκομείο
23 Ιανουαρίου 2020 / 14:48

«...Κάθε Κερκυραίος γνωρίζει την αλήθεια για το πώς ήταν το νοσοκομείο μας το 2014 και πώς είναι σήμερα...»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  «Γαϊτανάκι» ανακοινώσεων μεταξύ της Ομάδας Υγείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, καθώς η πρώτη -μετά την απάντηση της Π.Ι.Ν. στην πρόσφατη ανακοίνωση-καταγγελία περί καθυστέρησης ένταξης στο ΕΣΠΑ για την κάλυψη αναγκών του Νοσοκομείου της Κέρκυρας- επέστρεψε με νέα ανακοίνωση.

Η Ομάδα Υγείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας εξαπολύει και πάλι «βέλη» κατά της Περιφερειακής Αρχής της Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου κάνοντας λόγο για επιχειρούμενη απαξίωση της δημόσιας υγείας, ώστε ν' ανοίξει έμπρακτα ο δρόμος για την είσοδο ιδιωτών και στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομάδας Υγείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας:

«Ευχαριστούμε την περιφερειάρχη για την παραδοχή της 7μηνης καθυστέρησης δημιουργίας του σχετικού άξονα στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της περιφέρειας Ιονίων για τη χρηματοδότηση του νοσοκομείου μας.

Στα όσα αναφέρονται περί τραγικής κατάστασης του συστήματος υγείας που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, την αλήθεια την αναγνωρίζει κάθε Κερκυραίος, για το πώς ήταν το 2014 και πως είναι σήμερα το νοσοκομείο μας. Δε θα ασχοληθούμε περαιτέρω, απλά ως απάντηση θα παραπέμψουμε στις πρόσφατες δηλώσεις του νέου διοικητή της υγειονομικής περιφέρειας, που χαρακτήριζε το νοσοκομείο Κέρκυρας εξαιρετικό.

Θα επανέρθουμε όμως στο ΕΣΠΑ και θα ασχοληθούμε εκ νέου με την αναφορά στην απάντηση της ΠΙΝ, της χρονικής δυνατότητας ένταξης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ έργων έως το 2023. Η αναφορά αυτή μας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία.

Αν η προοπτική με την οποία θέτει χρονοδιαγράμματα η ΠΙΝ, είναι τα μηχανήματα αυτά έρθουν έως το 2023 στο νοσοκομείο, είναι προφανές ότι θα είναι ήδη παλαιών, αν όχι παρωχημένων προδιαγραφών (θα έχουν δηλαδή προδιαγραφές μιας 5ετίας νωρίτερα τουλάχιστον, δεδομένου ότι η προεργασία με τις δημόσιες διαβουλεύσεις έχει ξεκινήσει το 2018).

Επιπλέον η μη καταδίκη στο δελτίο τύπου της κυβερνητικής πρόθεσης για συμμετοχή ιδιωτών στα δημόσια νοσοκομεία, οι πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργού υγείας για ΣΔΙΤ στα δημόσια νοσοκομεία, σε συνδυασμό με την καθ’ ομολογία καθυστέρηση που υπάρχει ήδη στη διαδικασία για την ανανέωση του εξοπλισμού του προγράμματος ΕΣΠΑ, αποδεικνύουν μια επιχειρούμενη απαξίωση της δημόσιας υγείας, ώστε να ανοίξει έμπρακτα ο δρόμος για την είσοδο ιδιωτών και στο δικό μας νοσοκομείο.

Ελπίζουμε να διαψευστούμε».