Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πουλήθηκαν οριστικά τα «ΔΗΜΗΤΡΑ Markets» στον ΣΥΝ.ΚΑ. Κρήτης

ΔΗΜΗΤΡΑ Markets
24 Ιανουαρίου 2020 / 07:48

Επιβεβαιώθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η ολοκλήρωση της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των κερκυραϊκών super markets στον συνεταιρισμό από την Κρήτη

ΑΘΗΝΑ.  Στην απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου των εταιρειών «Γαλαξίας ΑΕ» και «Μαρκάτο ΑΕ» προχώρησε ο «ΣΥΝ.ΚΑ. Κρήτης Π.Ε.».

Η επισφράγιση της μεταβίβασης των προαναφερθέντων super markets στον Συνεταιρισμό Καταναλωτών Κρήτης (ΣΥΝ.ΚΑ.) ήρθε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ολοκληρώθηκε έτσι η διαπραγμάτευση των δύο πλευρών για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των super markets κερκυραϊκού ενδιαφέροντος στον συνεταιρισμό από την Κρήτη.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
(άρθρο 6 παρ. 6 του Ν. 3959/2011, όπως ισχύει)

1. Στις 27.12.2019 γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση με την οποία ο συνεταιρισμός με την επωνυμία «Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Καταναλωτών Κρήτης» που εδρεύει στην περιοχή Επισκοπή της τοπικής κοινότητας Αγυιάς, της δημοτικής ενότητας Θερίσου, του Δήμου Χανίων αποκτά, κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 περίπτωση (β) του Ν.3959/2011, την πλειοψηφία , (ήτοι ποσοστό 75%) των μετοχών των ανώνυμων εταιρειών με τις επωνυμίες «Γαλαξίας Ανώνυμη εταιρεία Αλυσίδας Καταστημάτων Δήμητρα Μάρκετς» και «Μαρκάτο Ανώνυμη Εταιρεία Αλυσίδας Καταστημάτων» οι μετοχές των οποίων σήμερα βρίσκονται στην κατοχή των κάτωθι φυσικών προσώπων: Α) Του Σταματίου Βλάχου του Ιωάννη, Β) Του Νικολάου Ζώτου του Κωνσταντίνου, Γ) Της Ροζαλίας - Ασπασίας Μεταλληνού του Κωνσταντίνου, Δ) Της Αντωνίας Μεταλληνού του Κωνσταντίου, Ε) Του Γεωργίου Μεταλληνού του Κωνσταντίνου.

2. Ο «Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Καταναλωτών Κρήτης» δραστηριοποιείται στη λειτουργία και εκμετάλλευση καταστημάτων ειδών Σούπερ Μάρκετ, πραγματοποιώντας λιανικές και χονδρικές πωλήσεις ειδών Σούπερ Μάρκετ πάσης φύσεως στην Κρήτη, και σε νησιωτικές περιοχές Κυκλάδων, Δωδεκανήσων και της Χίου.

3. Οι ανώνυμες εταιρείες «Γαλαξίας Ανώνυμη εταιρεία Αλυσίδας Καταστημάτων Δήμητρα Μάρκετς» και «Μαρκάτο Ανώνυμη Εταιρεία Αλυσίδας Καταστημάτων» δραστηριοποιούνται στη λειτουργία και εκμετάλλευση καταστημάτων ειδών Σούπερ Μάρκετ, πραγματοποιώντας λιανικές και χονδρικές πωλήσεις ειδών Σούπερ Μάρκετ και στην εκμετάλλευση παντός είδους τουριστικών επιχειρήσεων στη νησιωτική περιοχή της Κέρκυρας.