Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπόμνημα Άνθη σε Μαχειμάρη για την υπόθεση Ερημίτη

Άνθης Χρήστος
24 Ιανουαρίου 2020 / 09:03

«Θα φέρετε τελικά εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την απόφαση της επιτροπής ή θα επιμείνετε στην αδιαφανή στάση σας εκθέτοντας την πλειοψηφία ολόκληρο τον Δήμο της Βόρειας Κέρκυρας και τους κατοίκους;»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Υπόμνημα απέστειλε ο Χρήστος Άνθης στους δημοτικούς συμβούλους και στον Δήμαρχο της Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργο Μαχειμάρη, αναφερόμενος στο θέμα της επένδυσης στοιν Ερημίτη.

Ο Χρήστος Άνθης κάνει λόγο για πρόβλημα επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας κι εφράζει την ανησυχία του σχετικά με συμπεριφορές λογοκρισίας από τη Δημοτική Αρχή.

Αναλυτικά το υπόμνημα του Χρήστου Άνθη:

«Κύριε Δήμαρχε,

Προσπαθώ για δεύτερη φορά να επικοινωνήσω με τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας μετά από  υπόμνημα που σας είχα κοινοποιήσει μαζί με 13 αντίγραφα προκειμένου να τα επιδώσει το γραφείο σας στους αποδέκτες.

Η γραμματέας σας κυρία Μιχαλά αν και τα παρέλαβε παρουσία σας και παρουσία  των επικεφαλής των παρατάξεων που εκείνη την στιγμή ενημερώνατε και δεσμεύτηκε στο αίτημά μου να τα παραδώσει. Μέχρι και σήμερα το κείμενο που αφορούσε τα απορρίμματα στο νησί και τον τρόπο διαχείρισης του θέματος από πλευράς σας δεν έφτασε ποτέ στους συμβούλους.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι λογοκρίνετε την αλληλογραφία και τα έγγραφα των δημοτικών συμβούλων διότι αν γίνεται κάτι τέτοιο τότε  δεν μιλάμε για ΔΗΜΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ αλλά για Αλβανικό θύλακα επί εποχής ΕΜΒΕΡ ΧΟΤΖΑ.
      
Κύριε Δήμαρχε,

Με ευθύνη σας έχετε για πολλοστή φορά δημιουργήσει τεράστιες αμφιβολίες στους πολίτες για τον τρόπο που χειρίζεστε μείζονος σημασίας προβλήματα στην περιοχή.

Συγκεκριμένα:

Μέχρι σήμερα δεν πήρατε θέση ως έχετε υποχρέωση για την επένδυση στον ΕΡΙΜΙΤΗ. Ο λαός σας εξέλεξε και απαιτεί να γνωρίζει την επίσημη θέση του δημάρχου η οποία πρέπει με σαφήνεια να διατυπωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και να καταγράφει στα πρακτικά.

Αντί αυτού όμως παίζετε με τους θεσμούς φέρνοντας σε δύσκολη θέση ακόμα και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η επιτροπή ποιότητας ζωής να είναι έκθετη έναντι του επενδυτή καθότι ο πρόεδρος και τα μέλη έλαβαν ΕΞΩΔΙΚΟ που ενδεχομένως να τους δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα προσωπικά σε δεύτερο χρόνο αν η εταιρεία θεωρήσει ότι έχει διαφυγόντα κέρδη.

Η πολιτική συμπεριφορά σας διακρίνεται από ανερμήνευτη τακτική όσον αφορά ακόμα και τους ίδιους σας τους συνεργάτες. Ενώ εκθέσατε τους συνεργάτες σας και τα μέλη όλα της επιτροπής διαβεβαιώνεται την κυβέρνηση στα προσωπικά τηλεφωνήματα που σας κάνουν ότι το αίτημα της εταιρείας θα γίνει δεκτό. Τελικά κύριε δήμαρχε εσείς θέλετε να γίνει δεκτό ή να απορροφηθεί;

Γίνατε τελικά οικολόγος μετά το ΑΟΥΣΒΙΤΣ του ΛΙΜΠΑΪΣΙΤ  που εφαρμόσατε για χρόνια στο νησί;

Τι εξήγηση μπορεί να δώσει κάποιος όταν ο δήμαρχος δεν επιθυμεί  τάχα  μου να περάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημα της εταιρείας αλλά ποτέ δεν το δηλώνει επώνυμα εγγράφως και ευθαρσώς και συγχρόνως διαβεβαιώνει κυβέρνηση υπουργούς  και εταιρεία ότι το αίτημα θα γίνει δεκτό; Εμπαίζετε τους πάντες. Δεν έχετε το δικαίωμα να εκθέτετε πανελλαδικά την Βόρια Κέρκυρα.

Θα φέρετε τελικά εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την απόφαση της επιτροπής ή θα επιμείνετε στην αδιαφανή στάση σας εκθέτοντας την πλειοψηφία ολόκληρο τον Δήμο της βόρειας Κέρκυρας και τους κατοίκους;

Η συμπεριφορά σας μπορεί να εξηγηθεί υπό ένα πρίσμα μόνο. Έχετε δεσμευθεί ως φαίνεται στην εταιρεία και στην κυβέρνηση για την επένδυση αλλά συγχρόνως έχετε δεσμευτεί και διαβεβαιώνετε τα διάφορα κινήματα, δημοτικά διαμερίσματα και συλλόγους  της περιοχής για την αντίστασή σας στην επένδυση. Στάση  άλλωστε που είχατε δεσμευτεί  και προεκλογικά ότι θα κρατήσετε. Έτσι με αυτή σας την λειτουργία νομίζετε ότι και την εταιρεία θα εξυπηρετήσετε αλλά και αν οι πολίτες διαμαρτυρηθούν για την ασυνέπειά σας τότε θα υποδείξετε τους υπευθύνους που δεν είναι άλλοι από τους ατίθασους υποτίθεται συμβούλους σας που δεν σας άκουσαν. Με απλά λόγια δίνετε στην πυρά τους ίδιους τους συνεργάτες σας και κρατάτε για εσάς δικαστική και λαϊκή ασυλία και διασφάλιση σε οτιδήποτε προκύψει.

Κύριε Δήμαρχε:

Με τέτοιες τακτικές και μεθόδους πως θα προχωρήσετε την λειτουργία του δήμου σε σειρά σοβαρών προβλημάτων που πρέπει να έχουμε την λαϊκή στήριξη αλλά και την στήριξη των μελών του Δ.Σ.;

Ποιός πάρεδρος, ποια οργάνωση, ποιο τοπικό συμβούλιο, ποιο πολιτιστικό σωματείο;  ποίοι κάτοικοι θα σας ακολουθήσουν ως Δημοτική αρχή, ή θα στηρίξουν επόμενες προσπάθειες; Που θα βασιστούν; Μήπως στην μπέσα; Στην εμπιστοσύνη; Στην κάλυψη που παρέχετε; Στο ότι μπαίνετε μπροστά και αναλαμβάνετε ευθύνες που σας αναλογούν;

Δεν είσαστε αναγκασμένος να συμφωνήσετε αλλά επιτέλους πείτε τι θέλετε.

Κύριε Δήμαρχε:

Με αυτή σας την τακτική νομίζετε ότι η κυβέρνηση θα σας ξαναδείξει εμπιστοσύνη;  Μήπως αναλογιζόσαστε ότι οποιοσδήποτε επενδυτής, ακόμα και σε επίπεδο περιπτέρου, βλέποντας αυτές τις αλλοπρόσαλλες τακτικές σας  θα δείξει ενδιαφέρον για επιχειρείν στο βορρά; Τα όποια πολιτικά σας κέρδη είναι κοντά και βραχυπρόθεσμα καθότι μακροπρόθεσμα χάνετε την εμπιστοσύνη του λαού  των επενδυτών της Κυβέρνησης και του Δ.Σ. Νομίσαμε  όλοι πως αλλάξατε τελικά όμως, επανήλθατε χειρότερος από πριν..»