Εργοστάσια σκουπιδιών «πλην Λακεδαιμονίων»!

Από την επίσκεψη του Μ. Γραφάκου (κ) στα Τρίκαλα. Μαζί με τον δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου

Παρά τις πρόσφατα καθησυχαστικές του δηλώσεις μέσω του enimerosi.com στους Κερκυραίους, η Κέρκυρα που θα δημοπρατούταν κατά προτεραιότητα εξακολουθεί να λανθάνει των ενεργειών και δηλώσεων του καθ΄ύλην αρμοδίου Γ.Γ., Μ. Γραφάκου!

24
Ιανουαρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανησυχία προκαλούν αυτές οι παραλείψεις. Χθες μια ακόμα εκδήλωση με πρωταγωνιστή τον γ.γ. Διαχείρισης Αποβλήτων Μ. Γραφάκο και αντικείμενο την κατασκευή εργοστασίων επεξεργασίας σκουπιδιών. Και παρά την διορθωτική του ερμηνευτική δήλωση για την απουσία της Κέρκυρας σε ανάλογη εκδήλωση/συνέντευξη πριν από μερικές εβδομάδες, το υπουργείο στις ανακοινώσεις του εξακολουθεί να αναφέρεται σε πλάνο 17 νέων Μονάδων, που θα δημοπρατηθούν μέσα στο 2020, χωρίς να είναι μέσα σ' αυτό η Κέρκυρα.
Για του λόγου το αληθές και σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου: Στο πλαίσιο της προτεραιότητας που έχει θέσει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης για τη  δημοπράτηση 17 Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων εντός του 2020, ο Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων, κ. Μανώλης Γραφάκος πραγματοποιεί περιοδεία στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Στόχος της περιοδείας είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών για την έγκαιρη δημοπράτηση και απορρόφηση χρηματοδότησης άνω των 400 εκατ. ευρώ των εν λόγω μονάδων σε όλη την Επικράτεια.
  Ο κ. Γραφάκος συνάντησε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, καθώς και τους επικεφαλής Φορέων Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), που είναι υπεύθυνοι για τη δημοπράτηση 6 Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων στα Τρίκαλα, τη Λάρισα, τον Βόλο, τη Χαλκίδα, τη Λαμία και τη Φωκίδα.