Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ισχυρό χτύπημα στους εμπόρους «λευκού θανάτου» - Κατάσχεσαν 1,3 τόνους κοκαΐνης στον Αστακό

Αιτωλοακαρνανία
25 Ιανουαρίου 2020 / 13:08

Οι Αρχές έχουν, ήδη, προχωρήσει σε οκτώ συλλήψεις μελών της συμμορίας που διακινούσε τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών - Το απόγευμα συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα

ΑΘΗΝΑ.  Μεγάλο χτύπημα στη διακίνηση ναρκωτικών επέφεραν οι Αρχές στη χώρα μας, καθώς σε ενοικιαζόμενα δωμάτια κοντά στην πόλη του Αστακού (Αιτωλοακαρνανίας) είχαν αποθηκεύσει τα μέλη συμμορίας περίπου 1.300 κιλά κοκαΐνης.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει οκτώ συλλήψεις υπόπτων, οι οποίοι, όπως και η κατασχεθείσα κοκαΐνη, έχουν μεταφερθεί στο Αγρίνιο.

Κατασχέθηκαν ακόμα περίστροφο, πιστόλια και καλάσνικοφ.

Το απόγευμα η επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., στο κτήριο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στην Αθήνα, κάτι που φανερώνει και τη σημασία που δίνουν οι Αρχές σ’ αυτό το χτύπημα.

Τα ναρκωτικά εντόπισε και κατάσχεσε η Δίωξη Ναρκωτικών της Αθήνας σε συνεργασία με την ΕΚΑΜ και εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ήταν κρυμμένη από αλλοδαπούς και συγκεκριμένα Αλβανούς –έχουν συλληφθεί– σε συγκρότημα ενοικιαζομένων δωματίων στον Αστακό.

Επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα και ώρα 17:30 στον 10ο όροφο Α.Μ.Α. (Λ. Αλεξάνδρας 173) από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη και τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Α/Υ Θεόδωρο Χρονόπουλο, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση σχετικά με τον εντοπισμό και την κατάσχεση ενός τόνου και 181 κιλών κοκαίνης, καθώς και τη σύλληψη 8 αλλοδαπών μελών εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα που δραστηριοπείτο συστηματικά στη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων κοκαίνης από τον Άγιο Βικέντιο Καραιβικής σε χώρες της Ευρώπης και της Βορειοδυτικής Αφρικής.

Κατασχέθηκαν ακόμα περίστροφο, πιστόλια και καλάσνικοφ. Για την υπόθεση, στην οποία συνεργάστηκαν τα σώματα δίωξης ναρκωτικών του ΣΔΟΕ και του Λιμενικού, η αστυνομία προχώρησε χθες σε συλλήψεις οκτώ ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Αλβανοί. Στην εκτέλεση της επιχείρησης υπήρξε συνεργασία και με την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA). Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε συγκρότημα ενοικιαζομένων δωματίων στην Αιτωλοακαρνανία.



πληροφορίες από acheloostv.gr  /  astakos-news.gr