Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Τεμπλόνι, με Υδραίου και... άρωμα σκουπιδιών (photos)

Τεμπλόνι
26 Ιανουαρίου 2020 / 12:27

Οι εξελίξεις στη Διαχείριση των Απορριμμάτων επισκίασαν την κοπή της πίτας της Πράσινης Γωνιάς Τεμπλονίου

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Η Πράσινη Γωνιά Τεμπλονίου έκοψε τη πίτα της, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, το πρωί, στο χώρο που φιλοξενείται ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμπλονίου.

Στην κοπή της πίτας παρευρέθηκαν η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιάννης Σερεμέτης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος εθελοντισμού, Σπύρος Νεράτζης καθώς και αρκετοί φίλοι της Πράσινης γωνιάς και κάτοικοι της περιοχής.



Εκτός από το εθιμοτυπικό κομμάτι της εκδήλωσης, οι εθελοντές της Πράσινης Γωνιάς Τεμπλονίου πραγματοποίησαν τον απολογισμό της χρονιά ςπου πέρασε. Στα στοιχεία που ανακοίνωσε η Πράσινη Γωνιά ξεχωρίζει το ότι κατάφερε να συλλέξει 27 τόνους υλικών, ενώ πραγματοποιήθηκαν 2038 επισκέψεις από εθελοντές.

Η Δήμαρχος ανακοίνωσε την ανάπλαση της πλατείας Τεμπλονίου, ενώ προανήγγειλε πως ο Δήμος βρίσκεται εν αναμονή της ανακήρηξης του εργολάβου για τη μεταφορά των απορριμμάτων. Παράλληλα ενημέρωσε για τις επισκέψεις στην Κοζάνη και στα Γιάννενα που πραγματοποίησε πρόσφατα, επισημαίνοντας την μεγάλη διαφορά  στη διαχείριση των απορριμμάτων που είδε εκεί. Για το εργοστάσιο που αναμένεται να δημιουργηθεί, η Δήμαρχος έθεσε ως στόχο την επίτευξη καλύτερου αποτελέσματος με την πιο οικονομική λύση.



Από την πλευρά τους οι εθελοντές της Πράσινης Γωνιάς αναφέρθηκαν στα ζητήματα της περιοχής, εκφράζοντας την ανησυχία τους για  δεματοποιητή  και τη δυσοσμία που προκαλείται.

Η Πράσινη Γωνία τίμησε την Μαρία Ματιάνη που είναι η γηραιότερη εθελόντρια του κέντρου ανακύκλωσης Τεμπλονίου.