Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζεται η κατάληψη στο Μαντούκι, μετεγκατάσταση εξετάζει ο Δήμος

ΕΠΑΛ
28 Ιανουαρίου 2020 / 16:17

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για έκτη μέρα το σχολικό συγκρότημα στο Μαντούκι παρέμεινε κλειστό, με βασικό αίτημα των μαθητών την εύρεση οριστικής λύσης στο ζήτημα της θέρμανσης.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν την κατάληψη, το σχολείο είχε κλείσει προκειμένου να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος από ιδιωτικό συνεργείο δίνοντας προσωρινή λύση στο πρόβλημα, η οποία διάρκεσε μόλις λίγες ημέρες, καθώς προέκυψαν κάποιες άλλες βλάβες. Πέραν της θέρμανσης, οι μαθητές εκφράζουν την ανησυχία τους, για μια σειρά από ζητήματα, όπως η στατικότητα του κτιρίου και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τουαλέτες.

 Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έχει ήδη προχωρήσει σε μελέτη για το σχολικό συγκρότημα στο Μαντούκι, ενώ ως λύση εξετάζει την μετεγκατάσταση του σχολικού συγκροτήματος. Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα παιδείας Μαρία Ζερβού μιλώντας στο enimerosi.com υπογράμμισε: " Η μετεγκατάσταση του σχολικού συγκροτήματος στο Μαντούκι, είναι μια λύση που εξετάζουμε πολύ σοβαρά. Μπορούμε να πούμε πως βρισκόμαστε σε θετικό δρόμο ώστε να λύσουμε τα προβλήματα εκπαίδευσης που ταλαιπωρούν χρόνια τη Κέρκυρα. Βρισκόμαστε σε διαδικασία αναζήτησης νέου χώρου, θέτοντας ως βασικό στόχο  την εγγύτητα με το σχολικό συγκρότημα καθώς εξυπηρετεί παιδιά που μένουν στις γύρω περιοχές."

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος υπογράμμισε ότι έχει δρομολογηθεί επικαιροποίηση της μελέτης θέρμανσης. Το απαραίτητο κονδύλι θα ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, που εκτιμάται ότι θα ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο στις αρχές του Φλεβάρη. «Πρέπει να γίνει κατανοητό» είπε ο Νίκος Καλόγερος στο enimerosi.com, «ότι η συνολική αποκατάσταση του συστήματος θέρμανσης δεν είναι κάτι που γίνεται σε δύο μέρες. Προσωρινά, επεμβαίνουμε με τεχνικούς, όπου εμφανίζεται ζημιά. Είμαστε σε συνεργασία με τους καθηγητές και έχουμε δεσμευτεί ότι θα δώσουμε τη λύση» τόνισε.