Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η συγγνώμη του Περούλη και οι ποινές της ΕΣΚΑΒΔΕ

Μπάσκετ
28 Ιανουαρίου 2020 / 17:55
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα επεισόδια που έγιναν μετά το τέλος του αγώνα Ιόνιου – ΑΕ Καναλακίου την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, έγιναν θέμα

σε όλη την Ελλάδα. Ο Ιόνιος με ανακοίνωσή του, καταδίκασε τα γεγονότα, ενώ ο Στάθης Περούλης, φανερά μετανιωμένος, το βράδυ του Σαββάτου, με ανακοίνωσή του, ζήτησε από όλους συγγνώμη γιατί «ξέφυγε» με τη συμπεριφορά του.
 
Η συγνώμη του Στάθη Περούλη
 
«Με αφορμή τα γεγονότα που συνέβησαν στον αγώνα ανάμεσα στον Α.Σ Ιόνιος-Α.Ε Καναλακίου, θα ήθελα να γράψω λίγα λόγια που ίσως θα έπρεπε να είχα γράψει νωρίτερα αλλά δεν μπόρεσα λόγω της κακιάς ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρισκόμουν. Ξεκίνησα το μπάσκετ στα έξι μου χρόνια και αμέσως ερωτεύτηκα αυτό το υπέροχο άθλημα. Από εκείνη την στιγμή και έπειτα και για όσο θυμάμαι τον εαυτό μου το πάθος για το μπάσκετ όλο και μεγάλωνε. Τώρα πλέον είμαι 34 ετών και παίζω μπάσκετ 28 χρόνια. Έχω κερδίσει την άνοδο σε όλες τις κατηγορίες του αθλήματος, από Β' τοπικό έως Α1 εθνική και έχω φορέσει ως έφηβος την φανέλα της Εθνικής μας ομάδας. Πότε ξανά στα όσα χρόνια παίζω μπάσκετ δεν έχω δώσει το δικαίωμα αμφισβήτησης της αθλητικής συμπεριφοράς μου, εντός και εκτός γηπέδου. Δυστυχώς το πάθος μου για την νίκη, οι σφυγμοί και η κούραση που είχα μετά από ένα πολύ δυνατό ντέρμπι είχαν ως αποτέλεσμα να θολώσω και να αντιδράσω με τον χειρότερο δυνατό τρόπο που θα μπορούσα να φανταστώ πότε τον εαυτό μου. Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη από τους δύο διαιτητές και κυρίως από τον κ. Λειβαδίτη και την οικογένειά του για τα όσα συνέβησαν. Επίσης θέλω να ζητήσω συγνώμη από την ομάδα μου Α.Σ Ιόνιος, διοίκηση και παίκτες, και προσωπικά στον πρόεδρο της ομάδας κ. Αρακλειώτη που είναι πραγματικά ένα διαμάντι για τον αθλητισμό και την κοινωνία της Κέρκυρας, και από την ομάδα της Α.Ε Καναλακίου. Τέλος θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους φιλάθλους που παρευρέθηκαν στο γήπεδο για να ενισχύσουν την προσπάθεια μας. Υ.Γ. Κανένας δεν μπορεί να με επικρίνει χειρότερα, απ' ότι εγώ τον εαυτό μου».
Η ΕΣΚΑΒΔΕ επέβαλε βαριά ποινή στον αθλητή του Ιόνιου που φτάνει τις 24 αγωνιστικές και ουσιαστικά του στερεί το δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες για πάνω από έναν χρόνο, δεδομένου ότι στο πρωτάθλημα υπάρχουν μόλις 18 αγωνιστικές  συν τα playoffs.
Ποινή τριών αγωνιστικών επέβαλε και στον Παναγιώτη Μαγγανά, ενώ κάλεσε σε απολογία τον Ιόνιο. Στο έγγραφο της ΕΣΚΑΒΔΕ υπάρχει σκληρή αναφορά και σε άλλο γεγονός που συνέβη μία εβδομάδα πριν. Αναφέρει χαρακτηριστικά για το ματς και την ανακοίνωση του Ιόνιου ότι «προβλήθηκαν εικόνες ντροπής από όλα σχεδόν τα social media και αυτό μια εβδομάδα, όταν στο ίδιο γήπεδο παράγοντας του σωματείου Κ.Ε ΦΑΙΑΚΑΣ, βιαιοπράγησε σε βάρος ντόπιου κριτή σε αγώνα Γ’ Εθνικής. Θεωρούμε επίσης ότι το έγγραφο του σωματείου Α.Σ ΙΟΝΙΟΣ είναι επιεικώς απαράδεκτο. Αντί να «εξορκίσει» το γεγονός και να δείξει τη συμπαράστασή του στον θιγόμενο διαιτητή, βγαίνει στην αντεπίθεση και με ρεβανσισμό, απαιτεί την τιμωρία των διαιτητών».
Ο Ιόνιος το πιο ήσυχο ίσως σωματείο της ΕΣΚΑΒΔΕ από ιδρύσεώς του, από μια απερίσκεπτη ενέργεια δευτερολέπτων ενός αθλητή βρέθηκε στην ηλεκτρική καρέκλα. Βέβαια ο νόμος είναι νόμος οι κανονισμοί πρέπει να εφαρμόζονται και την πληρώνει πολύ βαριά ο κερκυραϊκός σύλλογος.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια