Θ. Γαλιατσάτος: Ώρα ευθύνης για το δημοτικό συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το θέμα της επένδυσης στον Ερημίτη της Κασσιόπης, έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας την ερχόμενη Δευτέρα. Ο πρώην περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος επισημαίνει την κρισιμότητα της απόφασης:

30
Ιανουαρίου / 2020

«Την προσεχή Δευτέρα 3/2/2020 πρόκειται, όπως μαθαίνουμε, να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο δήμου Β. Κέρκυρας για να αποφανθεί σχετικά με αίτημα της εταιρείας που "επενδύει" στον Ερημίτη.
Ορισμένοι προσπαθούν να παρουσιάσουν το θέμα ως μια τυπική γνωμοδότηση τεχνικού χαρακτήρα.
Όμως δεν πρόκειται καθόλου για κάτι τέτοιο. Αντιθέτως είναι μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό τις μελλοντικές εξελίξεις.

Αν δηλαδή θα συντελεστεί με τις "ευλογίες" του δήμου η άλωση της δημόσιας περιουσίας , αν θα ολοκληρωθεί το real estate της ληστρικής επένδυσης η θα δικαιωθεί ο αγώνας για την κοινόχρηστη δημόσια περιουσία ,για την βιωσιμότητα του περιβάλλοντος και την διατήρηση της βιοποικιλότητας στην περιοχή!

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανένα, όλοι και όλες στο δημοτικό συμβούλιο του
δήμου Β. Κέρκυρας γνωρίζουν ακριβώς περί τίνος πρόκειται.
Καλούμε τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους να πράξουν το καθήκον τους, να στοιχηθούν με το λαικό κίνημα και τα τοπικά φιλοπεριβαλλοντικά κινήματα και να απορρίψουν το οποιοδήποτε αίτημα των "επενδυτών".

Η ΑΝΑΣΑ όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε και στέκεται αρωγός και ενεργός συμπαραστάτης στον μεγάλο αγώνα που δίνεται.
Είτε ως απλή παράταξη της αυτοδιοίκησης, είτε ως Περιφερειακή Αρχή/ΑΝΑΣΑ στην περίοδο 2014-2019, είτε και σήμερα ως μείζων μειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.
Σταθερά και αταλάντευτα!»