Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας για τις κινητοποιήσεις λόγω Ασφαλιστικού

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας
05 Φεβρουαρίου 2020 / 13:22

Συλλαλητήριο την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στο Εργατικό Κέντρο και απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 18 του μηνός ενάντια στο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση εξέδωσε το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας με αφορμή το συλλαλητήριο της 6ης Φεβρουαρίου και την πανελλαδική απεργία της 18ης Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος για το Ασφαλιστικό, και στο πλαίσιο των αποφάσεων της σύσκεψης των σωματείων που είχε συγκαλέσει το Εργατικό Κέντρο στις 16 Γενάρη, συντονιζόμαστε με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της 6ης Φεβρουαρίου και στην πανελλαδική απεργία στις 18 Φεβρουαρίου.

Δίνουμε τη μάχη για να μην παραδοθεί η Δημόσια Ασφάλιση στους ιδιώτες, παλεύουμε για ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των συνταξιούχων.

Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση της Κυβέρνησης και των μεγάλων μέσων ενημέρωσης που παραμυθιάζουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους λέγοντας πως το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο φέρνει δήθεν αυξήσεις στις συντάξεις.

Αυτές οι επικαλούμενες αυξήσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά μέρος των επιστροφών που υποχρεούται να δώσει η Κυβέρνηση αναδρομικά στους συνταξιούχους.

Τα ψέμματά τους, όμως, δεν περιορίζονται εκεί. Ισχυρίζονται ότι δήθεν αλλάζουν τον Νόμο Κατρούγκαλου ενώ στην πραγματικότητα τον θωρακίζουν, φέρνοντας ρυθμίσεις οι οποίες μπαλώνουν αντισυνταγματικά ελαττώματα του Νόμου.
Καλούμε την εργατική τάξη της Κέρκυρας να σηκώσει ανάστημα, να συμπορευτεί με τις ταξικές δυνάμεις της χώρας και να συμβάλλει με τις δυνάμεις που διαθέτει στην ανατροπή της αντιασφαλιστικής πολιτικής και στον αγώνα για την επιστροφή όλων των απωλειών.

Περιμένουμε όλες και όλους να είναι παρόντες στα καλέσματα του εργατικού κινήματος, μπροστά στη μάχη για το ασφαλιστικό αλλά και στον αγώνα για την υπεράσπιση του συνόλου των εργατικών δικαιωμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, καλούνται οι εργαζόμενοι την:

• Τετάρτη, 5 Φλεβάρη στις 19:00, στο Εργατικό Κέντρο, να λάβουν μέρος στη σύσκεψη του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και των αυτοαπασχολούμενων Ε.Β.Ε. για την υπεράσπιση της αργίας της Κυριακής.

• Πέμπτη, 6 Φλεβάρη, στις 17:00, στο Εργατικό Κέντρο, στη σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων και συνδικαλιστών των σωματείων στον Επισιτισμό – Τουρισμό και τα ξενοδοχεία για το Ασφαλιστικό και τις Συλλογικές Συμβάσεις.

• Πέμπτη, 6 Φλεβάρη, στις 19:00, στο Εργατικό Κέντρο, συλλαλητήριο ενάντια στο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.

• Τρίτη 18 Φλεβάρη στις 10:00, στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο».