Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαγωνισμός «Πυθαγόρας» από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στο 5ο Γυμνάσιο

Πυθαγόρας
07 Φεβρουαρίου 2020 / 07:26
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για πρώτη χρονιά φέτος το παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Κέρκυρας διοργανώνει τον

 νέο πρωτότυπο διαγωνισμό στα Μαθηματικά ο Πυθαγόρας για μαθητές Β, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου. Σκοπός του νέου διαγωνισμού «Πυθαγόρας» είναι τα παιδιά να ζήσουν τη μαθηματική εμπειρία και πρόκληση, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
Στόχοι του νέου διαγωνισμού είναι:
1. η ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας και σκέψης των μαθητών και
2. η αναγνώριση από τους μαθητές της σημασίας των μαθηματικών στην καθημερινότητά τους.
Το παράρτημα της ΕΜΕ Κέρκυρας στην προσπάθειά του να αναδείξει τη μαθηματική κουλτούρα, στηρίζει τον διαγωνισμό κι έχει αναλάβει την ευθύνη για την διεξαγωγή του στο νησί. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο 5ο γυμνάσιο Κέρκυρας το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου και ώρα 9:30 π.μ.
Παρακαλούνται οι μαθητές να προσέλθουν στο χώρο εξέτασης τουλάχιστον  μισή ώρα νωρίτερα και να φέρουν μαζί τους την υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής τους υπογεγραμμένη από τους γονείς/κηδεμόνες.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο site της  ΕΜΕ Κέρκυρας http://dide.ker.sch.gr/emekerkyra/ καθώς και στο site της ΕΜΕ http://www.hms.gr/pythagoras/
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.