Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρωτοβουλία Μπιάγκη για την αποκατάσταση της διοικητικής αρτιμέλειας της ΠΙΝ

ΠΙΝ
08 Φεβρουαρίου 2020 / 16:40
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην αποκατάσταση της διοικητικής αρτιότητας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων δια της ανασύστασης της υγειονομικής Περιφέρειας, επιμένει ο βουλευτής του Κιν.Αλλ., Δ. Μπιάγκης.

Παρά την υπαναχώρηση της κυβέρνησης από τις προεκλογικές θέσεις της ΝΔ, όπως τουλάχιστον εκφράστηκε από τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Δ. Μπιάγκης σε δηλώσεις του στο enimerosi.com, γνωστοποιεί ότι επιδιώκει την ανάδειξη του θέματος ψηλά στην ατζέντα του κόμματός του αλλά και τη γενικότερη θεσμική απαίτηση ώστε να παραμείνει αυτό «ζεστό» και στην επικαιρότητα. Για τον λόγο αυτό έθεσε το ζήτημα και στην περιφερειάρχη Ι.Ν., Ρόδη Κράτσα, κατά την συνάντησή τους το πρωί του Σαββάτου, αποκομίζοντας την σύμφωνη γνώμη της για την ανάγκη να αποκατασταθεί η διοικητική αρτιμέλεια της ΠΙΝ. Μάλιστα ο βουλευτής σκοπεύει να θέσει το ζήτημα και στη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρ. Καλογήρου, με την οποία θα επιδιώξει συνάντηση εντός της εβδομάδας. Επικαλείται το συνταγματικό δικαίωμα που περιγράφεται από το άρθρο 101 για τη νησιωτικότητα σε συνδυασμό με την πρόνοια του συνταγματικού και του κοινού νομοθέτη περί της διοικητικής ισονομίας αλλά και την ενίσχυση των θεσμών της δημόσιας Υγείας στα Ιόνια νησιά.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.