Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομάδα αλληλοβοήθειας καρκινοπαθών στην Κέρκυρα στην Ιατροχειρουργική Εταιρεία

Ιατροχειρουργική Εταιρεία Κέρκυρας
11 Φεβρουαρίου 2020 / 12:55
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι ομάδες αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας διεθνώς έχουν αναγνωρισθεί για τη σημαντική υποστήριξη

που προσφέρουν όχι μόνο στους συμμετέχοντες αλλά και στα μέλη της οικογένειάς τους προάγοντας την ψυχοκοινωνική υγεία και την κοινωνική συνοχή.
Αυτά τα διδάγματα της διεθνούς πείρας έρχεται να εφαρμόσει το παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Κέρκυρα σε συνεργασία με την Ιατροχειρουργική Εταιρεία, και την υποστήριξη του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κέρκυρας ΔΗΜΟΠ «Νίκος Μώρος» και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Με ανακοίνωσή τους οι εθελοντές της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο νησί των Φαιάκων προσκαλούν στη δημιουργία ομάδας αλληλοβοήθειας καρκινοπαθών στην Κέρκυρα και καλούν σε συμμετοχή όσους ενδιαφέρονται να μοιρασθούν την εμπειρία τους από τη νόσο και τον τρόπο που την αντιμετωπίζουν. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι έως 12 άτομα και οι συναντήσεις θα γίνονται στην αίθουσα της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας. Η ομάδα λειτουργεί με τις αρχές της αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών (ισοτιμία, αυτοδιαχείριση, αλληλεγγύη, εχεμύθεια) και θα υποστηριχθεί με βιωματικό εργαστήρι με στόχο την ευαισθητοποίηση των μελών στις αρχές και τον τρόπο λειτουργίας των ομάδων αλληλοβοήθειας. Με τον όρο αυτοβοήθεια/αλληλοβοήθεια εννοείται η ενεργοποίηση των πολιτών ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, μέσα σε ένα πλαίσιο συλλογικότητας και αλληλεγγύης. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ομάδα αλληλοβοήθειας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Κέρκυρα, παρακαλούμε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 26610.39615 (δίνοντας το όνομά σας, τον αριθμό τηλεφώνου ή/και το e-mail σας). Οι συναντήσεις θα γίνονται στην αίθουσα της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι έως 12 άτομα.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.