Πρόταση zero waste και Ερημίτης αναβλήθηκαν για επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν συζητήθηκαν τα σοβαρά θέματα του Ερημίτη και της πρότασης zero waste, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων.

12
Φεβρουαρίου / 2020

Το στάδιο των ερωτήσεων, των ανακοινώσεων και των ψηφισμάτων κράτησε περίπου τέσσερις ώρες. Ωστόσο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στον Μον Ρεπό είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς πολίτες για το θέμα της προτασης zero waste. Περίπου τα μεσάνυχτα, έθεσε ο Γιώργος Καλούδης το θέμα του Ερημίτη. Όπως ήταν αναμενόμενο το θέμα «άναψε τα αίματα», με τη Δήμαρχο να υποστηρίζει ότι πρώτα οφείλει να τοποθετηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας, που είναι και το κατά τόπο αρμόδιο όργανο. «Θα ήταν θεσμική εκτροπή και ατόπημα. Δεν θα καπελώσουμε τον Δήμο στον οποίο βρίσκεται η περιοχή του Ερημίτη». 

Από την άλλη μεριά ο Γιάννης Τρεπεκλής, υποστήριξε ότι το δημοτικό συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας πρέπει οπωσδήποτε να πάρει θέσει για την τροπολογία Γεωργιάδη, που αφαιρεί αρμοδιότητες και αφυδατώνει την αυτοδιοίκηση. Καλούδης, Καρύδης, Μπούκας και Μπορμπότης επέμειναν ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί, ενώ ο Σπύρος Νεράντζης ζήτησε να προταχθεί η συζήτηση της πρότασης zero waste, καθώς πολλοί δημότες περίμεναν υπομονετικά για ώρες. 

Περασμένα μεσάνυχτα πια, θεωρήθηκε ότι και τα δύο θέματα θα αδικηθούν αν συζητηθούν υπό αυτές τις πιεστικές συνθήκες. Κατόπιν πολλών διαφωνιών και εκνευρισμού, αποφασίστηκε να μεταφερθούν σε συνεχιζόμενη συνεδρίαση τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 18:00. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ