Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η μαθητική εκδήλωση «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»

Διαδίκτυο
13 Φεβρουαρίου 2020 / 14:40

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τη συμμετοχή της Αστυνομικής Δ/νσης Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων διοργάνωσε τη μαθητική εκδήλωση «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο κτήριο της «Ιονίου Ακαδημίας» την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσηςη Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής των Ιονίων Νήσων και μαθητικές ομάδες πλήθους σχολείων του νησιού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων:

Ο Διοικητής Τροχαίας Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος αναφέρθηκε στην ασφαλή πλοήγηση και στην εξάρτηση των νέων από το Διαδίκτυο σε μια διαδραστική παρουσίαση με τους μαθητές που παρευρίσκονταν.

Ο Σ.Ε.Ε. Πληροφορικής Γεώργιος Μπαρμπόπουλος ανάπτυξε τι σημαίνει πρακτικά η φράση «Ασφαλής χρήση του διαδικτύου και των ψηφιακών πόρων» με τρόπο που έγινε σαφές και κατανοητό ακόμα και στους μικρούς μαθητές του Δημοτικού και για αυτό και χειροκροτήθηκε θερμά.

Όλες οι μαθητικές ομάδες που συμμετείχαν ανέδειξαν με πρωτότυπο και αξιοζήλευτο τρόπο τη δική τους οπτική στο θέμα της εκδήλωσης. Χαρακτηριστικά ήταν, μεταξύ άλλων εξίσου αξιόλογων έργων, το video του Δημοτικού Σχολείου Καναλίων με θέμα «Εθισμός – grooming- διαδικτυακός εκφοβισμός» αλλά και η εργασία του Δημοτικού Σχολείου Μελιτειέων με θέμα «Ο εθισμός στο Διαδίκτυο».

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day – SID) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ και γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο.Φέτος εορτάστηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2020.

Στοχεύει στην ενημέρωση, την κινητοποίηση και τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τα ζητήματα που προκύπτουν σχετικά με το Διαδίκτυο, καθώς και στην εκπαίδευση των χρηστών για τις στρατηγικές αντιμετώπισής τους.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για την Ελλάδα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται από τη Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe.