Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκεί που καίγονταν σκουπίδια, πλέον θ΄ ακούγονται παιδικές φωνές & γέλια! (photos)

Ύψος
13 Φεβρουαρίου 2020 / 15:29

Πίσω από τα ΚΕΠ στον Ύψο, εκεί που τα προηγούμενα καλοκαίρια καταγράφονταν περιστατικά πυρκαγιών σε συσσωρευμένους όγκους απορριμμάτων προκαλώντας ανησυχία και οργή στους κατοίκους, πλέον θα μπορούν να παίζουν με ασφάλεια μικρά παιδιά

ΥΨΟΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ).  Μια ολοκαίνουργια παιδική χαρά θα μπορούν ν' απολαμβάνουν οι κάτοικοι του Ύψου, καθώς ολοκληρώθηκε η δημιουργία ενός -ασφαλούς και σύμφωνα με όλα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία- χώρου,  όπου τα παιδιά θα μπορούν να περάσουν όμορφες στιγμές.





Πρόκειται για το σημείο, πίσω από τα ΚΕΠ, όπου τα προηγούμενα τουλάχιστον δύο καλοκαίρια είχαν καταγραφεί αρκετά περιστατικά με πυρκαγιές σε συσσωρευμένα απορρίμματα.



Ο συγκεκριμένος χώρος είχε μετατραπεί σε άτυπη χωματερή προκαλώντας την οργή και τον προβληματισμό των κατοίκων της περιοχής.



Η συγκεκριμένη παιδική χαρά, φωτογραφίες της οποίας πόσταρε στον προσωπικό του λογαριασμό ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ και αντιδήμαρχος της προηγούμενης δημοτικής Αρχής, Νίκος Κορακιανίτης, αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος δημιουργίας και ανάπλασης παιδικών χαρών στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων.

Σημειώνεται ότι η παράδοσή της στο κοινό δεν έχει γίνει ακόμα, καθώς εκκρεμεί η παραλαβή και η αυτοψία από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι πληροί τις προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις.