Φουντώνει η αντίθεση στην παραχώρηση του Ερημίτη

Φωτο αρχείου από την ταραγμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που έδωσε μεγαλύτερη δυναμική στο θέμα, όπως τόνισαν πολλοί στην συνάντηση του Σαββάτου.

Ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της "Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Υποταγή - Protesy" και πραγματοποίησαν μια ανοικτή, λαϊκή συνέλευση για το θέμα, το Σάββατο το απόγευμα στη φιλόξενη αίθουσα συνεδρίων του Εργατικού Κέντρου.

16
Φεβρουαρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπάρχουν μεταξύ μας πολίτες, που το ενδεχόμενο της οικοδόμησης στην παρθένα περιοχή του Ερημίτη δεν είναι αναπτυξιακό ή ακόμα και πολιτικό θέμα, με την στενή έννοια των όρων. Στην συνείδησή τους, κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με μια ακόμα αναγκαστική απαλλοτρίωση του ελεύθερου χώρου. Απειλή που έρχεται να προστεθεί στις τόσες απανωτές απαλλοτριώσεις (και) του ελεύθερου χρόνου. Και δεν την αντέχουν άλλη απαλλοτρίωση!
Γι' αυτό και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της "Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Υποταγή - Protesy" και πραγματοποίησαν μια ανοικτή, λαϊκή συνέλευση για το θέμα, το Σάββατο το απόγευμα στη φιλόξενη αίθουσα συνεδρίων του Εργατικού Κέντρου.
Η συζήτηση αποδείχθηκε μαραθώνια όσο και γόνιμη, σε ζηλευτό επίπεδο και δημιουργικές αντιπαραθέσεις εστιασμένες στην πρόθεση να αναδειχθεί το θέμα. Ν' αποτελέσει παράδειγμα, ει δυνατόν για την αλλαγή της ατζέντας στην συζήτηση περί των δημοσίων πραγμάτων, ειδικότερα των καυτών εκείνων για την απελευθέρωση περιοχών. Εκείνων που η μοίρα έβαλε στο στόχαστρο επενδυτικών επδιώξεων με τελικό αποτέλεσμα να αφαιρούνται η μια μετά την άλλη από τον ελεύθερο και προσβάσιμο χώρο, με διάφορα προσχήματα κάθε φορά και παρά τα επισήμως υπεσχημένα προκαταρτικά και συνήθως για κατευνασμό των ανήσυχων.
Αποφάσισαν να σπεύσουν όπου και όταν συζητείται το θέμα του Ερημίτη εναντιούμενοι στην παραχώρηση, ζητώντας την ανάκλησή της και τον έλεγχο νομιμότητας των ενεργειών παραχώρησης.
Να συμπαρασταθούν στις ενέργειες του συλλόγου Ερημίτη Πλους. Να επισκεφτούν μαζικά την περιοχή, την Καθαρά Δευτέρα. Να μεταφέρουν την κινητοποίηση και στους δρόμους της πόλης. Να παραμείνουν συντονισμένοι και ενεργοί.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ