Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη Στέφανου Γκίκα στην Μονάδα Απεξάρτησης «Διάπλους»

Στέφανος Γκίκας
17 Φεβρουαρίου 2020 / 14:03

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Μονάδα Απεξάρτησης ΔΙΑΠΛΟΥΣ της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας (ΓΝΚ) και την Μονάδα ΟΚΑΝΑ Κέρκυρας που στεγάζονται στο χώρο του παλιού Ψυχιατρείου Κέρκυρας

επισκέφθηκε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας συνοδευόμενος από τον Διοικητή του ΓΝΚ Λεωνίδα Ρουμπάτη, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΙΝ Κώστα Ζορμπά, τον Προϊστάμενο της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΓΝΚ Γιάννη Τριανταφυλλούδη και την Αντιπρόεδρο ΔΣ του ΓΝΚ κα Αλεξάνδρα Καλαϊτζόγλου. 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Βουλευτής ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν τις δύο Δομές από τους Επιστημονικά υπεύθυνους Ψυχίατρο Ι. Χαβιάρα του ΟΚΑΝΑ και Ψυχολόγο Ηλία Μιχαλαρέα της Μονάδας Απεξάρτησης ΔΙΑΠΛΟΥΣ. Παρούσα ήταν και η  Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων της Μονάδας, Τερέζα Φαρούγκια μαζί με τα μέλη του ΔΣ.
Ο κ. Γκίκας συνομίλησε επίσης με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και τις ελλείψεις που καταγράφονται σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Ενημερώθηκε για τις διαστάσεις του προβλήματος των ναρκωτικών στην περιοχή μας και δεσμεύτηκε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, να προωθήσει λιμνάζοντα θέματα, όπως για παράδειγμα το αίτημα της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας προς το Υπουργείο Υγείας για έγκριση σκοπιμότητας ώστε το  Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΔΙΑΠΛΟΥΣ να μπορεί να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Ελλάδος Αθανάσιο Θεοχάρη, ετέθη το ζήτημα της μεταφοράς του ΟΚΑΝΑ Κέρκυρας στο χώρο του Γενικού νοσοκομείου, όπως άλλωστε προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.