Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επανέρχεται η «ΦΩΝΗ - Δημότες για Διαφάνεια» για τον Προϋπολογισμό

«Φωνή - Δημότες για Διαφάνεια»
18 Φεβρουαρίου 2020 / 07:44

Δεν ικανοποιήθηκε πλήρως η παράταξη από την χθεσινή απάντηση της Αντιδημάρχου, Παναγιώτας Τζάννε γύρω από το θέμα με τα δύο χρηματοδοτούμενα προγράμματα, που έχουν υπολογιστεί στον Προϋπολογισμό του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Απαντήσεων... συνέχεια σε ότι αφορά το θέμα, το οποίο ανέδειξε η παράταξη «ΦΩΝΗ - Δημότες για Διαφάνεια» και σχετίζεται με τον υπολογισμό εσόδων ύψους 1.000.000 € από πλευράς Δημοτικής Αρχής στον Προϋπολογισμό του 2020 από χρηματοδοτυούμενα προγράμματα, τα οποία -όπως ισχυρίζεται η «ΦΩΝΗ - Δημότες για Διαφάνεια»- έχουν, ήδη, λήξει.

Στην ερώτηση της παράταξης «ΦΩΝΗ - Δημότες για Διαφάνεια» απάντησε, χθες, Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, μέσω του enimerosi.com, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Παναγιώτα Τζάννε.

Η κα Τζάννε εξήγησε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε συνεργασία με την Διαχειριστική της Π.Ι.Ν. και πως τα δύο προγράμματα, για τα οποία γίνεται λόγος, δεν έχουν απενταχθεί (άρα δεν έχει χαθεί η χρηματοδότησή τους) και μάλιστα, βρίσκονται εν εξελίξει.

Σήμερα, η παράταξη «ΦΩΝΗ - Δημότες για Διαφάνεια», επανέρχεται με νέα ανακοίνωση, απαντώντας αυτή τη φορά στην... απάντηση της Αντιδημάρχου και θέτοντας νέους προβληματισμούς γύρω από το πρόγραμμα καμπάνιας για την ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με τη διαλογή στην πηγή (προϋπολογισμός πε΄ριπου 66.000 €) και εκείνο που αφορά τη δημιουργία και ανάπτυξη δικτύου συλλογής βιοαποβλήτων (προϋπολογισμού πάνω από 900.000 €).

Αναλυτικά, η νέα ανακοίνωση της παράταξης «ΦΩΝΗ - Δημότες για Διαφάνεια» αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητή Κα. Αντιδήμαρχε, αγαπητή Κα. Π. Τζάννε,

σας ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας στο δελτίο τύπου της «Φωνής-Δημότες για Διαφάνεια» μας αναφορικά με την ένταξη στον προϋπολογισμό εσόδων δύο πράξεων ένταξης των οποίων ο χρόνος υλοποίησης έληξε στις 31.12.2019.

Με βάση το Παράρτημα 1 που επισυνάπτεται σε κάθε Πράξη Ένταξης, υπερβάσεις του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης, όπως αυτό προσδιορίζεται στην απόφαση ένταξης της πράξης, επιφέρει την αυτοδίκαιη ανάκληση της απόφασης ένταξης της πράξης (δηλαδή η πράξη απεντάσσεται από το ΕΠ).

Η διαβεβαίωσή σας ότι για κάποιους λόγους μη γνωστούς σε εμάς «δεν έχει απενταχθεί κανένα από τα δύο αναφερόμενα δύο έργα και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη¸ σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Π.Ι.Ν.» μας γεμίζει ικανοποίηση και ελπίδα ότι σκοπεύετε να υλοποιήσετε έστω και με καθυστέρηση τα δύο αυτά έργα.

Όμως, θα θέλαμε με τη σειρά μας να μας γνωρίσετε σε ποιο στάδιο εξέλιξης βρίσκονται τα δύο αυτά έργα; Καθώς τα προϋπολογισθέντα ποσά και στα δύο έργα είναι ακριβώς τα ίδια με τα αρχικά, να υποθέσουμε ότι δεν υπήρξε καμία δαπάνη και άρα δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος έως σήμερα;

Επίσης, καθότι θεωρούμε κρίσιμη τόσο την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για την διαλογή στην πηγή όσο και την ανάπτυξη του δικτύου συλλογής των βιοαποβλήτων θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα αφού βρίσκεστε σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Π.Ι.Ν να μας γνωρίσετε το νέο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των αυτών πολύ σημαντικών έργων.

Τέλος, και επειδή σπεύσατε να μας υποδείξετε ότι το αυτό συμβαίνει και με το έργο προϋπολογισμού 713.000,00 € «Ανάπτυξη δικτύου χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμου χαρτιού (εκτός συσκευασιών) Δήμου Κέρκυρας», δηλαδή ότι έχει ημερομηνία λήξης 31.12.2019, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να «ξεσκονίσετε» τόσο την εν λόγω Πράξη Ένταξης  (1017/11.07.2018, ΑΔΑ: 6ΕΜΑ7ΛΕ-7ΚΥ) όσο και την απόφαση αποδοχής της χρηματοδότησης (αρ.20-442, ΑΔΑ:6756ΩΕΑ-Γ0Θ) ώστε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι ότι έχετε ακόμα κάποιο χρόνο να την υλοποιήσετε καθώς όπως ορίζεται στο σημείο 8, σελίδα 4 λήγει στις 30/06/2020 (Σημ. Τα σχετικά έγγραφα βρίσκονται στη διάθεσή σας).

Με την ελπίδα για μια καθαρότερη Κέρκυρα»,


Η συνέχεια στο... σίριαλ προφανώς θα δοθεί στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, στην οποία θα συζητηθεί ο Προϋπολογισμός του 2020.