ΛΑ.ΣΥ. Νότου: «Δημόσια διαχείριση απορριμμάτων χωρίς ιδιώτες»

Κλείσιμο και ανάπλαση των Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου & Λευκίμμης και αποκλειστικά δημόσια διαχείριση μέσω ενός κρατικού κεντρικού Φορέα δίχως τη συμμετοχή ιδιωτικών συμφερόντων, ζητά η ΛΑ.ΣΥ. Νότιας Κέρκυρας

18
Φεβρουαρίου / 2020

ΝΟΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ.  Πολιτικό και ταξικό χαρακτηρίζει η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Νόιτας Κέρκυρας το πρόβλημα των απορριμμάτων προσθέτοντας -σε ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε σχολιάζοντας όλα όσα διαδραματίστηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Νότο- ότι οι τοποθετήσεις, τόσο του Δημάρχου, Κώστα Λέσση, όσο και των υπόλοιπων παρατάξεων, είχαν κυρίως τεχνοκρατικό χαρακτήρα.

Η ΛΑ.ΣΥ. Νότιας Κέρκυρας, εξάλλου, τονίζει ότι διαφωνεί με τον συνολικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης και του Υπουργείου για τη διαχείριση των απορριμμάτων, η οποία θα γίνεται βάσει του ΕΣΔΑ μέσω ΣΔΙΤ ζητώντας κλείσιμο και ανάπλαση των Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου & Λευκίμμης και αποκλειστικά δημόσια διαχείριση (με στόχευση στην διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση) μέσω ενός κρατικού κεντρικού Φορέα δίχως τη συμμετοχή ιδιωτικών συμφερόντων.

Η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Νότιας Κέρκυρας» αναφέρει:

«Ενημέρωση - συζήτηση για τα απορρίμματα, έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ) Νότιας Κέρκυρας (την Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2020). Η συζήτηση και οι τοποθετήσεις τόσο του Δημάρχου, όσο και των άλλων δύο παρατάξεων, είχε κυρίως τεχνοκρατικό χαρακτήρα.

Για ένα πρόβλημα που είναι πρώτα από όλα πολιτικό-ταξικό. Όπως πολιτικό-ταξικό είναι το πρόβλημα ότι ο δήμος δεν έχει μηχανήματα, χρηματοδότηση από το κράτος. Είναι μέρος της πολιτικής που διαλύει το ασφαλιστικό, τα εργασιακά δικαιώματα, υποβαθμίζει την παιδεία-υγεία-πρόνοια, αλλά συμμετέχει ταυτόχρονα στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ με 4 (τέσσερα) δισεκατομμύρια ετησίως.

Η τάξη που το μεγέθυνε, το όξυνε, το γιγάντωσε, δηλαδή η τάξη του κεφαλαίου η αστική τάξη (αφού μέσα στα πλαίσια της καπιταλιστικής οικονομίας γεννήθηκε και έφθασε σε αδιέξοδο) καθώς και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι κυβερνήσεις, δήμαρχοι, το έχουν φορτώσει στο λαό και επιδιώκουν να το λύσουν, φορτώνοντας νέα βάρη και πάλι στο λαό.

Και οι τρεις δεν αμφισβήτησαν την κυρίαρχη πολιτική, ταξική αντίληψη επίλυσης του, εκτός μόνο από την ανάγκη να μην πληρώσει ο λαός το κόστος μεταφοράς στην Κοζάνη.

Μέχρι τώρα, μεγάλο μέρος του υπέρογκου κόστους διαχείρισης εισέπρατταν οι ιδιώτες, από τη διπλή φορολογία του λαού (ανταποδοτικά τέλη).

Από ότι φαίνεται το επόμενο διάστημα θα μπούμε σε νέο γύρο, της σημερινής αντιλαϊκής πολιτικής και στη διαχείριση των απορριμμάτων, με νέα βάρη και για το λαό και για το περιβάλλον.

Άφησαν να φθάσει στο κόκκινο, ένα πρόβλημα, που επιστημονικά - τεχνολογικά μπορούσε να έχει λυθεί από χρόνια.

Αντίφαση ταυτόχρονα με σκοπιμότητα στην καπιταλιστική ανάπτυξη. Π.χ. ανάπτυξη – κέρδος χωρίς δρόμους , χωρίς νερό, χωρίς βιολογικούς, με σκουπίδια κλπ. Αλλά αφού έχουμε αυξανόμενο κέρδος για τους λίγους, ο καπιταλισμός πάει καλά.

Για τα αδιέξοδα του «φταίμε όλοι», από το δήμαρχο τον «άχρηστο» μέχρι τους απλούς πολίτες. Το καπιταλιστικό σύστημα απ’ έξω «μην το αγγίζεται». Με την πολιτική τους ωρίμασαν τις συνθήκες στο λαό. «Ας έχουμε καθαριότητα και ας πληρώσουμε».Το μεθοδευμένο αδιέξοδο οδηγεί στο συμβιβασμό με το μικρότερο κακό.

Με βάση ανακοινώσεις δημόσιες τόσο του υπουργού Κ. Χατζιδάκη, όσο και του ΓΓ διαχείρισης στερεών αποβλήτων κ. Γραφάκου, θα υποχωρήσουν σε νέο εθνικό σχεδιασμό μέσα στο 2020. Μοναδικός τρόπος διαχείρισης θα είναι τα ΣΔΙΤ, δηλαδή η επιχειρηματική δραστηριότητα και η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Είναι μέρος της «ανάπτυξης» που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Εξάγγειλαν τη δημιουργία 45 νέων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ), στην 5ετία, με χρηματοδότηση 940 εκατομμυρίων από το ΕΣΠΑ.

Τεχνολογία ξεπερασμένη, με μικρό ποσοστό ανάκτηση. Δεν τους ενδιαφέρει, αφού ταυτόχρονα είπαν ότι θα προωθήσουν και την καύση για RDF (καύσιμο), και παραγωγή ενέργειας. Προφανώς θα υποβαθμίσουν την ανακύκλωση.

Το πρόβλημα για την Κέρκυρα, συνεχίζει να είναι σε αδιέξοδο. Πλησιάζει το καλοκαίρι, όπου ο όγκος των απορριμμάτων θα είναι πολλαπλάσιος του σημερινού.

Η μεταφορά στην Κοζάνη καθυστερεί, το κόστος ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσο θα είναι και ποιος θα επιβαρυνθεί την όποια διαφορά, χωρίς βέβαια να λύνουμε το πρόβλημα, αφού ο κύριος όγκος θα μένει στο νησί. Τί κάνουμε; Συνεχίζουμε να φορτώνουμε το Τεμπλόνι; Με τη Λευκίμη και τα δέματα εκεί τί κάνουμε;

Η Λαϊκή Συσπείρωση διαφωνεί με όλο το πλαίσιο διαχείρισης του προβλήματος.

Είχαμε πει πολλές φορές και ξαναλέμε: Η κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη που τις αναλογεί. Έχει όλα τα νομοθετικά – επιστημονικά – τεχνικά μέσα. Δεν είναι ευθύνη μόνο των Δήμων. Έπρεπε να το έχει κάνει πολύ καιρό πριν (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ).

Διερεύνηση νέων χώρων στην Κέρκυρα, με επιστημονικά κριτήρια. Κλείσιμο του Τεμπλονιού και του ΧΥΤΑ Λευκίμης (και αποκατάσταση). Αποκλειστικά δημόσια διαχείριση, χωρίς ιδιώτες, με κεντρικά σχεδιασμένη πολιτική. Με κρατικό φορέα που θα ερευνά, θα μελετά, θα κατασκευάζει. Το κόστος από κρατικούς πόρους, όχι τα βάρη στο λαό.

Είμαστε και κατά των ανταποδοτικών τελών. Είναι δεύτερη φορολογία. Στελέχωση των δήμων – ΦΟΣΔΑ με εξοπλισμό και προσωπικό ώστε να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στη διαχείριση. Δραστική μείωση της παραγωγής απορριμμάτων (βιομηχανία).

Άμεση προτεραιότητα στην ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, με οργάνωση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και μέτρων συλλογής μεταφοράς. Μηχανική διαλογή των σύμμεικτων – κομποστοποίηση των οργανικών.

Μπορεί να επιτευχθεί δραστική μείωση του τελικού όγκου, που θα καταλήγει σε ΧΥΤΥ. Εργαζόμενους με σταθερή μόνιμη δουλειά, πλήρη δικαιώματα και συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Βέβαια δεν έχουμε αυταπάτες. Δίκαιη – φιλολαϊκή πολιτική διαχείριση με σεβασμό στο περιβάλλον, δεν μπορούμε  να έχουμε μέσα σε αυτό το άδικο και σάπιο σύστημα.

Όμως πρέπει να δώσουμε τη μάχη. Ο αγώνας φέρνει έστω και μικρές κατακτήσεις. Ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο για να φέρει την εργατική τάξη, το λαό στην εξουσία. Μόνο τότε μπορούμε να έχουμε πραγματικά φιλολαϊκές λύσεις».