Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γύρισε από τη Γαλλία και προπονείται στο ΟΑΚΑ η Καρύδη

Στίβος
18 Φεβρουαρίου 2020 / 18:46
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η Σπυριδούλα Καρύδη, η οποία είχε εντυπωσιάσει με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους περσινούς Πανευρωπαϊκούς αγώνες

και με το ρεκόρ που έκανε στα 14,00μ. έχει βάλει συγκεκριμένο στόχο φέτος το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20, που θα γίνει στο Ναϊρόμπι της Κένυας το καλοκαίρι. Σίγουρα η διάκριση την ενδιαφέρει πολύ, αλλά αν έρθει και ένα μετάλλιο τότε θα πετύχει όσα ονειρεύεται και για όσα καθημερινά προπονείται σκληρά για να πετύχει.
Είναι μια χρονιά ορόσημο για την καριέρα της, με τον προπονητή της Παύλο Σκορδίλη να την προετοιμάζει για τον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά και για την περαιτέρω εξέλιξή της. Η προετοιμασία της περιελάμβανε προπονήσεις εκτός Κέρκυρας και κάποιους αγώνες, ήδη στην Τουρκία πριν λίγες μέρες πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Βαλκανικούς αγώνες κλειστού στίβου Κ20 και μάλιστα με ατομικό ρεκόρ 13.51μ. και έδειξε ότι ξεκινάει καλά. Η συνέχεια δόθηκε σε δυο μίτινγκ στη Γαλλία όπου κατάφερε και πάλι να δείξει ότι είναι σε καλό δρόμο αφού στο Βαν ντε Ρέιγ είχε άλμα στα 13,47μ. και στο Ομπόν είχε καλύτερο άλμα στα 13,45μ. πράγμα που δείχνει ότι είναι και σε καλή κατάσταση.
Ο Παύλος Σκορδίλης σε δηλώσεις του είπε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις. Οι αγώνες στο εξωτερικό ήταν εμπειρία για τη Σπυριδούλα. Είχε μάλιστα και καλά άλματα κοντά στα 13,70μ. που βγήκαν για λίγο άκυρα. Πιστεύω ότι το καλοκαίρι  αν πάνε όλα καλά, με τέτοιες επιδόσεις θα πάμε με αξιώσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Επιστρέψαμε στην Αθήνα και συνεχίζουμε προετοιμασία στο ΟΑΚΑ μέχρι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (28 & 29/2 στο ΣΕΦ), όπου θα είναι και ο τελευταίος αγώνας φέτος σε κλειστό. Μετά θα επιστρέψουμε για προπονήσεις στην Κέρκυρα για ένα μήνα και μετά τον Απρίλιο θέλουμε να πάμε στην Κύπρο για προετοιμασία».
Ο προπονητής έχει ήδη δρομολογήσει ως το τέλος το είδος και τον τρόπο προετοιμασίας της Σπυριδούλας και περιμένει όλα αυτά να βγουν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η Σπυριδούλα έχει τεράστια θέληση και ψυχικά αποθέματα και η ίδια για να φτάσει ψηλά, αφιέρωσε όλο της τον χρόνο φέτος στην προετοιμασία για αυτούς τους ξεχωριστούς αγώνες.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια