Π. Κατσαρός προς Κράτσα: «Γιατί αποκλείσατε την Ομοσπονδία Καταλυμάτων από την Επιτροπή Τουρισμού;»

Επιστολή διαμαρτυρίας από την Ο.Ε.Τ.Κ. στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, με την οποία εκφράζεται η απορία για ποιον λόγο αποκλείστηκε από μια τέτοια Επιτροπή ένας κλάδος, ο οποίος αριθμεί 4.000 μέλη και στηρίζει διαρκώς τον Τουρισμό & την Οικονομία της Κέρκυρας

19
Φεβρουαρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Επιστολή προς την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, απέστειλε η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας (Ο.Ε.Τ.Κ.), διαμαρτυρόμενη για τον αποκλεισμό του κλάδου των τουριστικών καταλυμάτων από την Επιτροπή Τουρισμού της Π.Ι.Ν.

Στην επιστολή, η οποία φέρει την υπογραφή του προέδρου της Ο.Ε.Τ.Κ., Περικλή Κατσαρού, εκφράζεται μεταξύ άλλων η απορία για ποιον λόγο αποκλείστηκε από μια τέτοια Επιτροπή ένας κλάδος, ο οποίος αριθμεί 4.000 μέλη και έχει στηρίξει επί σειρά ετών, κάτω από αντίξοοες συνθήκες, την τοπική οικονομία και τον κερκυραϊκό τουρισμό.

Αναλυτικά η επιστολή της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας αναφέρει:

«Αγαπητή Κυρία Περιφερειάρχη,

Με ανάμεικτα συναισθήματα ενδιαφέροντος και απορίας ενημερωθήκαμε για τη σημαντική πρωτοβουλία που αναλάβατε σχετικά με τη συγκρότηση της γνωμοδοτικής Επιτροπής Τουρισμού στα Ιόνια νησιά.

Δυστυχώς, όπως είπα, τα συναισθήματα μας είναι ανάμεικτα, γιατί το αρχικό αίσθημα ενδιαφέροντος αντικαταστάθηκε αμέσως από το αίσθημα απορίας, καθώς διαπιστώσαμε ότι στη σύνθεση της Επιτροπής δεν υπήρχε ούτε ένας εκπρόσωπος του κλάδου.

Ο αποκλεισμός αυτός, όπως καταλαβαίνετε, σημαίνει παράλληλα και αποκλεισμός των 4.000 συναδέλφων μας, οι οποίοι έχουν στηρίξει επί σειρά ετών και συνεχίζουν να στηρίζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες το τουριστικό οικοδόμημα της Κέρκυρας και της τοπικής Οικονομίας.

Εξάλλου, στη συγκεκριμένη Επιτροπή που συγκροτήσατε, θα μπορούσαν και επιβάλλεται να συμμετέχουν και οι συνάδελφοί μας από τα υπόλοιπα ιόνια νησιά. Δυστυχώς όμως μας αποκλείσατε όλους για ανεξήγητους λόγους.

Τέλος, θέλω να εκφράσω και τη δυσαρέσκειά μου και προς τους επικεφαλής όλων των συνδυασμών του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι οποίοι δεν επεσήμαναν, ως όφειλαν την παράλειψη αυτή, η οποία αποτελεί προσβολή προς τους συναδέλφους μας.

Κυρία Περιφερειάρχη,

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν επιζητούμε προβολή, αλλά, συναισθανόμενοι το καθήκον μας απέναντι στους συναδέλφους μας και παράλληλα, γνωρίζοντας τη δυναμική του κλάδου μας στην προσπάθεια αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειάς μας, εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για τον αποκλεισμό μας από τη λήψη αποφάσεων που αφορούν τον τουρισμό, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε στην κοινή προσπάθεια».