«ΝΑΙ» στην πρόταση Μπιάγκη για προτομή Καποδίστρια στη Βουλή

Ανοίγει ο δρόμος για την τοποθέτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο της προτομής του πρώτου Κυβερνήτη του ελληνικού Κράτους, Ιωάννη Καποδίστρια

ΑΘΗΝΑ. Θετική ήταν η απάντηση του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, στην πρόταση του Βουλευτή Κέρκυρας με το Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη, να τοποθετηθεί στο Κοινοβούλιο προτομή του Ιωάννη Καποδίστρια

19
Φεβρουαρίου / 2020

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο του Βουλευτή Κέρκυρας:

«Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής κ. Δημήτρης Μπιάγκης μεταφέροντας το πανκερκυραϊκό αίτημα για την τοποθέτηση προτομής του Ιωάννη Καποδίστρια στο Μέγαρο της Βουλής.

Ο Πρόεδρος συμφώνησε πλήρως με τον Βουλευτή και απάντησε θετικά στην πρότασή του, αναμένοντας από εκείνον να αναλάβει τις απαραίτητες σχετικές πρωτοβουλίες με τους φορείς του νησιού (Περιφέρεια, Δήμοι, Βουλευτές) για να πάρει σάρκα και οστά η συγκεκριμένη πρόταση.

Η τοποθέτηση της προτομής του πρώτου Κυβερνήτη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αποτελεί ένα μόνο μέρος των πολύπλευρων δράσεων που έχει προτείνει ο Βουλευτής στους φορείς στα πλαίσια των εκδηλώσεων εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση».