Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Πόλεμος» Γιόγιακα-Κάτση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας μετά την επίσκεψη Πλακιωτάκη

Ηγουμενίτσα
20 Φεβρουαρίου 2020 / 14:22

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Κόντρα έχει ξεσπάσει, ανάμεσα στους δύο βουλευτές της Θεσπρωτίας, με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα και τα όσα ανέφερε για το σχέδιο της κυβέρνησης, αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Ο ένας (Βασίλης Γιόγιακας - Ν.Δ.) μιλάει για ενοικίαση του λιμανιού, ενώ ο δεύτερος (Μάριος Κάτσης - ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) μιλάει για καραμπινάτο ξεπούλημα.

«Προχωράμε στην αξιοποίηση των 10 μεγάλων περιφερειακών λιμανιών της χώρας. Μέσα στο 2020 προχωράμε σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Μέσα στα πρώτα λιμάνια τα οποία θα αξιοποιηθούν είναι και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για το οποίο, όπως και για τα υπόλοιπα περιφερειακά λιμάνια, υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι μιλάμε για αξιοποίηση των δυνατοτήτων του κάθε λιμανιού ξεχωριστά και όχι για ξεπούλημα. Αυτό σημαίνει παραχώρηση, άρα ενοίκιο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έναντι συγκεκριμένων επενδύσεων, συγκεκριμένων εσόδων και για συγκεκριμένες θέσεις απασχόλησης για την περιοχή»  δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Πλακιωτάκης από την Ηγουμενίτσα, ενώ στο video που ακολουθεί μπορείτε ν' ακούσετε μέρος απ' όσα δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής...






πηγή:  Thespro.gr