Τετάρτη 17.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: «Το ΚΚΕ στοχοποιεί τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αντί την ανάλγητη κοινωνικά κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Αυλωνίτης Αλέξνανδρος
20 Φεβρουαρίου 2020 / 15:39

«Αντί τα αντιπολιτευτικά βέλη να επικεντρώνονται στη νεοφιλελεύθερη και ανάλγητη κοινωνικά κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και αντί, να βάλλει η αντιπαράθεση προς τους δεξιούς και ακροδεξιούς του συμμάχους, η εργαλειοποίηση της αποσπασματικότητας του προφορικού λόγου καταλήγει να στοχοποιεί τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τους βουλευτές του και τα τοπικά του στελέχη...» υπογραμμίζει ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Με αφορμή την ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ, ο βουλευτής Κέρκυρας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξανδρος Αυλωνίτης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ Κέρκυρας φανερώνει την πολιτική ένδεια των επιχειρημάτων απέναντι στα πραγματικά προβλήματα, αλλά και την ειλικρίνεια των προθέσεων ως προς το ποιος θεωρείται κύριος πολιτικός αντίπαλος για το Κομμουνιστικό Κόμμα σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο.

Αντί λοιπόν, τα αντιπολιτευτικά βέλη να επικεντρώνονται στη νεοφιλελεύθερη και ανάλγητη κοινωνικά κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και αντί, να βάλλει η αντιπαράθεση προς τους δεξιούς και ακροδεξιούς του συμμάχους, η εργαλειοποίηση της αποσπασματικότητας του προφορικού λόγου καταλήγει να στοχοποιεί τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τους βουλευτές του και τα τοπικά του στελέχη. 

Με έναν τέτοιο μεροληπτικό και ασύνδετο με όσα εκπροσωπώ στο δημόσιο βίο μου, τρόπο, θέλησαν να ερμηνεύσουν τα τοπικά στελέχη του ΚΚΕ Κέρκυρας την αναφορά μου στην «αυτοσυγκράτηση» του συνδικαλιστικού κινήματος.

Προσωπικά διευκρινίζω ότι, δεν επιχείρησα ποτέ στο παρελθόν, ούτε πρόθεσή μου να το κάνω σήμερα, είναι να νουθετήσω το εργατικό κίνημα, όπως αδόκιμα εκλήφθηκε, κατά την προσπάθειά μου να εξηγήσω στον Πρόεδρο της «Ελληνικής Λύσης» κ. Κυριάκο Βελόπουλο σε νομοθετική συζήτηση της ολομέλειας της Βουλής, ότι για τα δίσεκτα χρόνια που βίωσε η χώρα μας και ο λαός μας, δεν ευθύνεται η δράση του συνδικαλιστικού κινήματος, ούτε οι συγκεντρώσεις του, ούτε οι πορείες του.

Για το λόγο αυτό, διατυπώνω με καθαρότητα, τη θέση, μου, αλλά και αυτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την απαγόρευση των πορειών και των δημόσιων συγκεντρώσεων που δεν είναι άλλη, από το ότι ένα τέτοιο νομοθετικό εγχείρημα αποτελεί μία απαράδεκτη και αντιλαϊκή εξέλιξη που πρέπει να ανατραπεί διότι ποδοπατά αναφαίρετα δικαιώματα των πολιτών και συρρικνώνει επί της ουσίας, τη Δημοκρατία».