Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομάδα Υγείας Κέρκυρας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: «Γολγοθάς! Ακόμα χωρίς αιματολόγο το Νοσοκομείο»

Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας
21 Φεβρουαρίου 2020 / 07:58

«Θα φτάσουμε στον Απρίλιο, προκειμένου να συμπληρωθεί το 3μηνο, μέχρι να δουν οι ασθενείς στο Νοσοκομείο μας κλινικό αιματολόγο...» διερωτάται η Ομάδα Υγείας Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, το οποίο έχει μείνει δίχως αιματολόγο, εξέδωσε η Ομάδα Υγείας Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποδίδοντας ευθύνες και ζητώντας απαντήσεις, τόσο από τη νέα διοίκηση του Γ.Ν.Κ., όσο και από τον κυβερνητικό Βουλευτή στην Κέρκυρα, Στέφανο Γκίκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ακόμα χωρίς αιματολόγο το νοσοκομείο, συνεχίζεται ο Γολγοθάς των ασθενών.

Αφού ξεπεράσαμε τους 2 μήνες για να εγκρίνει το υπουργείο και να εκδώσει η ΥΠΕ την επαναπρόσληψη του κλινικού αιματολόγου (το αρχικό αίτημα είχε γίνει αρχές Δεκέμβρη), τώρα αρνούνται να τον διορίσουν!!!

Συγκεκριμένα ενώ επιτέλους ο διορισμός του κλινικού αιματολόγου από την 6η ΥΠΕ, αναρτήθηκε στη Διαύγεια από τις 13/2, και παρότι ο ίδιος απευθύνθηκε στο γραφείο προσωπικού για να αναλάβει υπηρεσία, η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική.

Αυτό έγινε προφανώς στη συνέχεια της πρόσφατα εκπεφρασμένης άποψης του διοικητή του νοσοκομείου στα συνδικαλιστικά σωματεία για εξάντληση του τριμήνου μεταξύ των 2 συμβάσεων.

Η στάση αυτή όμως, έρχεται σε πλήρη αντίφαση με την εντολή του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, για την επαναπρόσληψη στην αντίστοιχη περίπτωση, 5 επικουρικών ιατρών το Δεκέμβριο στο νοσοκομείο μας.

Μήπως ο βουλευτής κ.Γκίκας που το Δεκέμβρη, είχε εκδώσει ταχύτατα ανακοίνωση, μιλώντας για δήθεν αναιτιολόγητη άρνηση του τότε διοικητή του νοσοκομείου να υπογράψει τους τότε διορισμούς (οι οποίες τελικά μετά την εντολή της 6ης ΥΠΕ, είχαν υπογράφει εντός τετραημέρου), έχει να πει κάτι στους καρκινοπαθείς που συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται;

Ή θα φτάσουμε έως τον Απρίλιο που εξαντλείται το 3μηνο να δουν κλινικό αιματολόγο στο νοσοκομείο οι ασθενείς;»