Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διοικητής ΟΑΕΔ: «Προτεραιότητά μας οι Εργατικές Κατοικίες της Κέρκυρας» (video-photos)

Εργατικές Κατοικίες
21 Φεβρουαρίου 2020 / 14:06

Μέχρι το τέλος του χρόνου, διαβεβαίωσε ο Σπύρος Πρωτοψάλτης στην επίσκεψή του στο συγκρότημα των Εργατικών Κατοικιών του Αγίου Ιωάννη, θα έχουν μπει στα σπίτια τους οι δικαιούχοι

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Το συγκρότημα των Εργατικών Κατοικιών του Αγίου Ιωάννη επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Κέρκυρα.





Ο κος Πρωτοψάλτης συνοδευόταν από τον Βουλευτή Κέρκυρας με τη Νέα Δημοκρατία, Στέφανο Γκίκα, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Νίκο Καλόγερο και στελέχη του ΟΑΕΔ Κέρκυρας και του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ είχε συνάντηση με τον εργολάβο του έργου στο συγκρότημα των Εργατικών Κατοικιών του Αγίου Ιωάννη, από τον οποίο ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών. Ο κος Πρωτοψάλτης, εξάλλου, επεσήμανε την ανάγκη το έργο να προχωρήσει με τους γρηγορότερους δυνατούς ρυθμούς, καθώς αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του Οργανισμού δεδομένης της πολύχρονης ταλαιπωρίας -όπως είπε χαρακτηριστικά- που έχουν υποστεί οι δικαιούχοι.



Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Σπύρος Πρωτοψάλτης τόνισε ότι οι Εργατικές Κατοικίες του Αγίου Ιωάννη αποτελούν βασική προτεραιότητα του ΟΑΕΔ και επεσήμανε ότι αναμένεται άμεσα η δημοσίευση του ΦΕΚ με την συμπληρωματική προγραμματική σύμβαση, η οποία διαχωρίζει τις εργασίες σε δύο φάσεις (η πρώτη φάση είναι αυτή της ολοκλήρωσης του μεσοδιαστήματος σε οτι αφορά το αποχετευτικό σύστημα του συγκροτήματος με την παράδοση στους οικιστές δύο δεξαμενών, ενώ η δεύτερη φάση αφορά τη σύνδεση του αποχετευτικού με τον Βιολογικό στον Σκάφωνα).



Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, εξάλλου, υπογράμμισε ότι μετά την έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, έχουν ξεπεραστεί πλέον και τα τελευταία γραφειοκρατικά εμπόδια και πλέον εκφράζει την βεβαιότητά του ότι οι δικαιούχοι των Εργατικών Κατοικιών θα μπορέσουν μέχρι το τέλος του χρόνου να μπουν στα σπίτια τους.



«Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ σήμερα γιατί θέλω να ενημερωθώ για την πορεία του έργου προσωπικά. Όπως ξέρετε αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα διοίκηση του ΟΑΕΔ η ολοκλήρωση και των πέντε μεγάλων έργων Εργατικών Κατοικιών που έχει -ως καθολικός διάδοχος του οργανισμού εργατικής κατοικίας- στην υποχρέωση να αποπερατώσει και να ολοκληρώσει ο ΟΑΕΔ», τόνισε ο κος Πρωτοψάλτης, για να προσθέσει:

«Το έργο της Κέρκυρας αποτελεί προτεραιότητα για εμάς από την πρώτη στιγμή. Ως νέα διοίκηση έχουμε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μας, σε συνεργασία με τον Υπουργό, κο Βρούτση, προκειμένου να δρομολογήσουμε όλες τις διαδικασίες, ώστε επιτέλους να ολοκληρωθεί το έργο και οικογένειες που δικαιούνται να μπουν στα σπίτια τους.



Αυτός είναι ο σκοπός μας, αυτό θέλουμε να κάνουμε. Θα τρέξουμε δυνατά, γρήγορα και κυρίως συντονισμένα, μαζί και με την τοπική αυτοδιοίκηση, μαζί με τους εμπλεκόμενους φορείς. Θέλουμε να σιγουρευτούμε ότι θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες κι επιτέλους αυτό το πολύπαθο έργο θα ολοκληρωθεί.

Είναι υποχρέωση του ΟΑΕΔ αυτές οι κατοικίες να ολοκληρωθούν... Και θα ολοκληρωθούν... Από την πλευρά μου να ευχαριστήσω όλους τους φορείς για τις προσπάθειες που κάνουν, να ευχαριστήσω όλους που συμβάλλουν με τον τρόπο που μπορούν για την ολοκλήρωση του έργου και να ξέρουν ότι η βούλησή μας είναι ξεκάθαρη και δεν είναι άλλη από το να τελειώσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα το έργο, ώστε οι οικογένειες να μπουν στα σπίτια τους.



Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του ΟΑΕΔ, παρότι είμαστε νέα διοίκηση, για την ταλαιπωρία και τις καθυστερήσεις που έχουν υποστεί αυτές οι οικογένειες, αλλά ως διοίκηση μόλις πέντε μηνών έχω πει ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να τελειώνουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τις δεξαμενές και κάποια υπόλοιπα έργαμ έτσι ώστε να μπορέσουν να μπουν οι οικογένειες στα σπίτια τους. Σε δεύτερη φάση θα κατασκευαστεί ο αγωγός, που θα είναι και η μόνιμη λύση για το αποχετευτικό θέμα.



Αυτή τη στιγμή περιμένουμε μία συμπληρωματική σύμβαση και έχουμε δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Έχει υπογράψει ο υπουργός και τηρούμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα μπορέσουν οι οικογένειες να μπουν στα σπίτια τους, σίγουρα μέχρι το τέλος του έτους, αλλά πρέπει να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, που είναι εκτός ελέγχου του ΟΑΕΔ. Εμείς από την πλευρά μας πιέζουμε, ώστε όλα να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.



Σαε λέω ότι έχουμε πέντε μεγάλα έργα και θέλουμε να τα τελειώσουμε και τα πέντε. Η Κέρκυρα αποτελεί προτεραιότητα της νέας διοίκησης και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να ολοκληρωθεί το έργο άμεσα».

Από τη δική του πλευρά, ο Βουλευτής Κέρκυρας με τη ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, χαρακτήρισε το έργο των Εργατικών Κατοικιών στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, ως «γυφύρι της Άρτας» τονίζοντας ότι με τη βούληση της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, θεωρεί ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και οι οικογέενειες θα μπουν στα σπίτια τους μέχρι το τέλος του χρόνου.



Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Γκίκας, η κυβέρνηση διόρθωσε τα λάθη που έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση και με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, το έργο θα ολοκληρωθεί σύντομα.