Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΑΝΑΣΑ αποχαιρετά τον Σάκη Τσούκα

Σάκης Τσούκας
21 Φεβρουαρίου 2020 / 16:32

«Η ΑΝΑΣΑ με θλίψη αποχαιρετά τον σύντροφο και συναγωνιστή Σάκη Τσούκα. Ο Σάκης Τσούκας στάθηκε σε όλη τη διάρκεια του βίου του ενεργός και δραστήριος αγωνιστής της αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων.

Με την πολιτική του διαδρομή, μέσα από τον Ρήγα Φεραίο, το ΚΚΕεσ, την ΑΚΟΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Με την συνδικαλιστική του δράση στο χώρο των εκπαιδευτικών και το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, την ΕΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ. Με κοινωνική προσφορά, με την ενεργό παρουσία του στις πρωτοβουλίες για την απεξάρτηση από ουσίες, μέσα από τον σύλλογο ΣΤΗΡΙΞΗ και την Δημοτική Μονάδα Πρόληψης «Νίκος Μώρος».
Ως μέλος της ΑΝΑΣΑ και Περιφερειακός Σύμβουλος, ο Σάκης Τσούκας ανέλαβε το βαρύ έργο του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Άφησε την σφραγίδα του σε έργα σημαντικά προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών των Ιόνιων Νησιών και ιδιαίτερα της Κέρκυρας.
Η πρόοδος και ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους του έργου της παραλιακής της Γαρίτσας, η πρόοδος του έργου της Εθνικής Παλαιοκαστρίτσας (Σολάρι), η συμβολή του στην εκπόνηση και έγκριση του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου Ιονίων Νήσων, η αναζήτηση χωροθέτησης για νόμιμη και περιβαλλοντικά ορθή λειτουργία λατομικής ζώνης, οι προσπάθειές του στο πλευρό των ελαιοτριβέων για την διαχείριση των αποβλήτων των ελαιοτριβείων, η ενεργοποίηση των προγραμμάτων προστασίας από φυσικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές (ΛΑΕΡΤΗΣ και ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ), η συνεισφορά του στη δημιουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στις Φυλακές Κέρκυρας, οι ενέργειες για δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου και η ίδρυση και λειτουργία, υπό την προεδρία του, της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΑΝΕΠ), είναι μερικά από τα σημαντικά έργα και δράσεις της Περιφερειακής Αρχής της ΑΝΑΣΑ που προώθησε δραστήρια και με επιτυχία ως Αντιπεριφερειάρχης ο Σάκης Τσούκας.
Η απώλειά του αφήνει μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό.
Η ΑΝΑΣΑ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγό του Μαριάνθη και στους οικείους του».
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά