Τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας

Οικονομικός Απολογισμός, Προϋπολογισμός και Απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου, τα θέματα της Γ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας, την προσεχή Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου

24
Φεβρουαρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Τακτική Γενική Συνέλευση έχει προγραμματίσει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας την προσεχή Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις 10:30 στην  αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας με θέματα τον Οικονομικό απολογισμό του 2019 και τον προϋπολογισμό του 2020, αλλά και τον απολογισμό του Διοικητικού Συμβουλίου. Παράλληλα θα γίνει και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, στην Γενική Συνέλευση θα τεθούν όλα τα θέματα που απασχολούν τους συνταξιούχους  οι οποίοι τα τελευταία 10 χρόνια με τις περικοπές των μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ έχουν υποστεί περικοπή του εισοδήματος τους που υπερβαίνει σε πολλές περιπτώσεις το 60%.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η ταφόπλακα στις συντάξεις με το Νόμο Κατρούγκαλου πριν και τώρα με το Νόμο Βρούτση μαζί με την καταλήστεψη των αποθεματικών των Ασφαλιστικών ταμείων έχουν εξαθλιώσει τους συνταξιούχους.

Γι' αυτό χρειάζεται η ενεργή συμμετοχή όλων για να  ληφθούν αποφάσεις κινητοποίησης και Διεκδίκησης των Δικαιωμάτων μας

                                        ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

1.Ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών που εκλάπησαν από τα ασφαλιστικά ταμεία.

2.Καταβολη 13ης και 14ης σύνταξης και αναδρομικών σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣΤΕ

3.Επαναφορά του ΕΚΑΣ

4.Κατάργηση της εισφοράς στα φάρμακα και  του ποσοστού για τον ΕΟΠΠΥ που επιβλήθηκε και στην επικουρική.

5.Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών διατάξεων του Νόμου Κατρούγκαλου ,Βρούτση αλλά και της προσωπικής διαφοράς η οποία φέρνει νέες περικοπές στις συντάξεις μας.

6.Επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ

7. Κατώτερο Μισθό 751 ευρώ για τους εργαζόμενους και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με μισθό που θα ικανοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων.

8.Αυξήσεις των συντάξεων κύριων και επικουρικών.

9.Αμεση καταβολή όλων των συντάξεων που καθυστερούν.

10.Παύση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.