Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για την Φοιτητική Εστία και την αναστήλωση κτηρίων μίλησαν ο Στ. Γκίκας με τον Πρύτανη του Ιονίου

Στέφανος Γκίκας
27 Φεβρουαρίου 2020 / 11:39

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγητή Βασίλη Χρυσικόπουλο, πραγματοποίησε σήμερα στη Βουλή ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας

Κατά την συνάντηση, ο Πρύτανης έθεσε το θέμα επιτάχυνσης της διαδικασίας έγκρισης από το ΚΑΣ της μελέτης για την ανέγερση νέας Φοιτητικής Εστίας στην περιοχή του παλιού ΚΤΕΛ Κέρκυρας, όπως και της έγκρισης της μελέτης για την επισκευή της οικίας του Ιωάννη Καποδίστρια στην παλιά Πόλη Κέρκυρας.
Συμφωνήθηκε επίσης πως υφίσταται η ανάγκη άμεσης απομάκρυνσης του ΟΚΑΝΑ από τους χώρους του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Παλαιό Ψυχιατρείο. Το θέμα έχει ήδη τεθεί μετ΄ επιτάσεως από τον Βουλευτή στον νέο Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθανάσιο Θεοχάρη.
Μετά την συνάντηση, ο Στέφανος Γκίκας δήλωσε:
«Στο πλαίσιο των συχνών επαφών μου με θεσμικούς φορείς, συναντήθηκα σήμερα στην Βουλή με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Βασίλη Χρυσικόπουλο και συζητήσαμε ζητήματα που απασχολούν το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Αποτελεί κοινή μας θέση και προσπάθεια η δυνατόν συντομότερη προώθηση των διαδικασιών για την  ανέγερση της νέας φοιτητικής εστίας, για την συντήρηση του Μεγάρου Καποδίστρια και για την αναστήλωση του παλιού Βρετανικού Νοσοκομείου στο Π. Φρούριο.
Είμαστε επίσης της ίδιας άποψης, ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ από τους χώρους του Ιονίου Πανεπιστημίου και μεταφορά του σε αυτόνομο χώρο στο Νοσοκομείο μας.
Δήλωσα στον κ. Πρύτανη, ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου, θα συνεισφέρω στην προώθηση των ανωτέρω θεμάτων».