Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου: «Μόνο με Υπουργική Απόφαση θα ακυρωθούν οι εκδηλώσεις στην Κέρκυρα»

Καρναβάλι
27 Φεβρουαρίου 2020 / 12:39

Η ανακοίνωση του Βασίλη Κικίλια δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και σύμφωνα με την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων οι εκδηλώσεις (σε ανοιχτούς χώρους) στην Κέρκυρα θα πραγματοποιηθούν κανονικά, εκτός κι αν εκδοθεί Υπουργική Απόφαση που να τις απαγορεύει

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Στο χέρι του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, βρίσκεται επί της ουσίας -και- το κερκυραϊκό καρναβάλι.

Ο Υπουργός Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία έδωσε «γραμμή» προς όλους τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ν' ακυρωθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις για προληπτικούς λόγους, όταν επισημοποιήθηκε ότι υπήρξε στη χώρα και τρίτο κρούσμα κορωνοϊού.

Όπως ξεκαθάρισε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, η ανακοίνωση αυτή του Υπουργού δεν είναι δεσμευτική και σ' αυτό το πνεύμα τόνισε πως δική της πρόθεση είναι να πραγματοποιηθούν κανονικά όλες οι εκδηλώσεις, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν σε ανοιχτούς χώρους (σ.σ. Πετεγολέτσα, παρέλαση).

Ωστόσο, όπως τόνισε η Μερόπη Υδραίου στο enimerosi.com, αυτή την ώρα (14:30) είναι σε εξέλιξη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας και δεν αποκλείεται να προκύψει Υπουργική Απόφαση για ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Επικράτεια.

Μια τέτοια Υπουργική Απόφαση, η οποία θα έχει τον χαρακτήρα Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, επί της ουσίας θα «δένει τα χέρια» οποιουδήποτε Δημάρχου ενδεχομένως θα επέλεγε να μην ακυρώσει τις εκδηλώσεις.

Σε μια τέτοια περίπτωση, λοιπόν, και η Μερόπη Υδραίου θα είναι υποχρεωμένη ν' ακολουθήσει την Υπουργική Απόφαση και να προχωρήσει σε ακύρωση όλων των εκδηλώσεων του φετινού καρναβαλιού.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων ότι ακυρώνεται ο χορός μασκέ, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ο.Λ.ΚΕ. το απόγευμα της Κυριακής (01/03, 19:00) για τεχνικούς λόγους.