Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γι΄ αυτό έγινε -απ΄ ευθείας- η διακομιδή του 51χρονου στα Γιάννενα

Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας
27 Φεβρουαρίου 2020 / 13:24

Πηγές από το Γ.Ν.Κ. ανέφεραν στο enimerosi.com ότι σκολουθήθηκε ο κυβερνητικός σχεδιασμός σχετικά με τη διαχείριση «ύποπτων κρουσμάτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το Νοσοκομείο της Κέρκυρας δεν είναι σε θέση να υποδεχθεί -εφόσον απαιτηθεί-ανάλογα περιστατικά

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Μπόλικη... σκόνη σηκώθηκε αναφορικά με την διαδικασία που ακολουθήθηκε στην περίπτωση του 51χρονου αλλοδαπού, που θεωρήθηκε «ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού».

Πολύς λόγος έγινε για το ότι το ΕΚΑΒ έκανε τη διακομιδή του ασθενούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, χωρις πρώτα ο 51χρονος να εξεταστεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι ότι σύμφωνα με τη συνολική στρατηγική της κυβέρνησης γύρω από το θέμα του κορωνοϊού και βάσει του σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί από το Υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) είναι αυτός, που κρίνει αν ένα περιστατικό μπορεί να θεωρηθεί «ύποπτο κρούσμα».

Έτσι συνέβη και στην περίπτωση του 51χρονου αλλοδαπού στην Κέρκυρα, με τον ΕΟΔΥ να δίνει εντολή στο ΕΚΑΒ για άμεση διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, που είναι ένα από τα «νοσοκομεία αναφοράς» ανά την Επικράτεια, όπως τα έχει ορίσει το Υπουργείο Υγείας.

Όπως εξηγούσαν στο enimerosi.com πηγές από το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, στη συγκεκριμένη περίπτωση -όπως και σε ανάλογο περιστατικό στην Καρδίτσα- ακολουθήθηκε κατά γράμμα ο κυβερνητικός σχεδιασμός. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο...

Χωρίς αυτό να σημαίνει -όπως εξηγούσαν οι ίδιες πηγές από το Γ.Ν.Κ.- ότι το Νοσοκομείο της Κέρκυρας δεν μπορούσε ν' ανταποκριθεί σ' ένα τέτοιο περιστατικό.

Το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπως και άλλα δημόσια νοσοκομεία της χώρας (απ' αυτά που δεν έχουν οριστεί από το Υπουργείο ως «νοσοκομεία αναφοράς» για το κορωνοϊό), είναι καθ' όλα έτοιμο να διαχειριστεί ένα «ύποπτο περιστατικό για Covid-19».

Όπως είναι φυσικό -σύμφωνα με τις πηγές από το Γ.Ν.Κ.- αν τα «ύποπτα περιστατικά» αυξηθούν, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στο «παιχνίδι» θα μπουν και τα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, όπως αυτό της Κέρκυρας, καθώς όπως είναι λογικό δεν θα μπορούν, για παράδειγμα στην Κέρκυρα, τα τρία ή τέσσερα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, να πηγαινοέρχονται ολημερίς κι ολονυχτίς στην απέναντι ηπειρωτική όχθη κάνοντας διακομιδές στα Γιάννενα.

Όπως και να 'χει, το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί -εφόσον χρειαστεί- οποιοδήποτε περιστατικό «ύποπτου για κορωνοϊό» και γι' αυτό δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία στην κερκυραϊκή κοινωνία.