Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολομέτωπη επίθεση Γαλιατσάτου σε Κράτσα (videos)

Γαλιατσάτος Θεόδωρος
27 Φεβρουαρίου 2020 / 14:27

Υδατοδρόμια, Villa Rossa, Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων, Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος-Ολυμπία-Τσακώνα, αλλά και δικαστικές διεκδικήσεις συμβασιούχων εργαζόμενων στην Π.Ι.Ν., έπεσαν στο τραπέζι από τον πρώην Περιφερειάρχη

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Το θέμα της δημιουργίας υδατοδρομίων στα νησιά του Ιονίου, το οποίο ήδη έχει ούτως ή άλλως αποτελέσει πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της Περιφερειακής Αρχής Κράτσα και της παράταξης του πρώην Περιφερειάρχη, Θεόδωρου Γαλιατσάτου, ήταν αυτό που κέρδισε «τη μερίδα του λέοντος» στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου ο επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α.».

Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος επανήλθε στο θέμα, το οποίο είχε «σηκώσει ψηλά» το προηγούμενο διάστημα με σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας κάποια νέα δεδομένα (σ.σ. μελέτη Ο.Λ.ΚΕ. για τη δημιουργία πέντε υδατοδρομίων μέσω του προγράμματος Interreg σε Διαπόντια και Ιταλία) και διατηρώντάς το ψηλά στην επικαιρότητα -παρά την απάντηση μέσω ανακοίνωσης της; Π.Ι.Ν.- ενόψει της αυριανής (28/02, 14:30) συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.

Ο πρώην Περιφερειάρχης χαρακτήρισε την εισήγηση της Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου «απαράδεκτη νομικά, τεχνοκρατικά, πολιτικά και κυρίως ηθικά» και ζήτησε άμεση απόσυρσή της και υλοποίηση των υπαρχουσών συμβάσεων, τόσο για λόγους δημοσίου συμφέροντος σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος του έργου, όσο και για ταχύτερη υλοποίηση του Δικτύου Υδατοδρομίων στα Ιόνια.





Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, εξάλλου, αναφέρθηκε στην πραγματοποίηση του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (Τ.Ε.Β.Α.) από τη νυν Περιφερειακή Αρχή τονίζοντας -για μια ακόμα φορά- πως όλες οι απαραίτητες ενέργειες ωστόσο, έγιναν τα προηγούμενα χρόνια επί των ημερών του ως Περιφερειάρχης, με την καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος να μην αφορά την Π.Ι.Ν..

Επίσης, ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝ.Α.Σ.Α.», η οποία αποτελεί την μείζονα μειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, στάθηκε στο θέμα της ένταξης του έργου της αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου της Villa Rossa στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Π.Ε.Π.) 2014-2020», υπογραμμίζοντας με νόημα ότι το θέμα άνοιξε επί των ημερών του Σπύρου Σπύρου και συνεχίστηκε με μια σειρά από ενέργειες από την Περιφερειακή Αρχή της «ΑΝ.Α.Σ.Α.», με την νυν Περιφερειάρχη, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, να βάζει απλώς μια τυπική υπογραφή. Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος έκανε λόγο για προσπάθεια οικειοποίησης των προσπαθειών της δικής του Περιφερειακής Αρχής από αυτήν της σημερινής Περιφερειάρχη.





Στη συνέχεια, ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος είχε στο πλευρό του δύο Περιφερειακούς Συμβούλους της «ΑΝ.Α.Σ.Α.», τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πρόνοιας, Αλέκο Μιχαλά και τον Τηλέμαχο Γαβαλά, αναφέρθηκε στο θέμα των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και στα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, η απόφαση της κυβέρνησης ν' ακυρώσει τις συμβάσεις που υπάρχουν για τη δημιουργία του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος-Ολυμπία-Τσακώνα και να προχωρήσει -μέσω ΣΔΙΤ- ξεκινώντας τις διαδικασίες από την αρχή.

Ο πρώην Περιφερειάρχης μάλιστα, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου ως την «πιο σκληρή κομματική Περιφερειάρχη αυτής της περιόδου» αιτιολογώντας τον χαρακτηρισμό αυτό με τη στάση που έχει κρατήσει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στο θέμα του συγκεκριμένου αυτοκινητόδρομου.





Τέλος, ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στην παρουσία νομικού εκπροσώπου από πλευράς της Π.Ι.Ν. στον διακστικό αγώνα που δίνει μια μικρή μερίδα συμβασιούχων εργαζόμενων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προκειμένου να κρατήσουν τις δουλειές τους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α.», η απόφαση της Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου να σταθεί απέναντι στις διεκδικήσεις των εν λόγω συμβασιούχων έρχεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Περιφερειακού Συμβουλίου.