Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τριήμερη γιορτή ιστιοπλοΐας το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων

ιστιοπλοΐα
01 Μαρτίου 2020 / 20:52

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τη βοήθεια του καλού καιρού διεξήχθησαν οι αγώνες του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του ΙΟΚ στις Αλυκές Ποταμού.

Οι αγώνες  αφορούσαν σκάφη τύπου  optimist και Laser 4,7 ενώ αποτελούσαν συνδιοργάνωση του Ιστιοπλοΐκού Ομίλου Κέρκυρας), του ΝΑΟΚ και του Ναυτικού Όμιλου Βορείου Ιουνίου.

Το Σάββατο, πρώτη μέρα των αγώνων, η Κέρκυρα υποδέχτηκε το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδας και Ιονιων Νήσων με τα κρουστά της Φιλαρμονικής Καποδίστριας, που έπαιξαν στην τελετή έναρξης για τους μικρούς ιστιοπλόους στο πάρκο Ιστιοπλοΐας Κέρκυρας του ΙΟΚ στο Εμπορικό Κέντρο.  



Στα εγκαίνια του Ιστιοπλοϊκού Πάρκου Κέρκυρας παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας Ανδρέας Σκούπουρας. 
Το πάρκο θα φιλοξενεί όλη την ιστιοπλοϊκή κοινότητα της Κέρκυρας για τη διοργάνωση αγώνων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με την πρόθεση δημιουργίας τμήματος ιστιοπλοϊας ΑμεΑ.



Η τριήμερη γιορτή της ιστιοπλοΐας θα ολοκληρωθεί τη Καθαρά Δευτέρα, όμως από την Κυριακή έχει διασφαλιστεί η εγκυρότητα των αγώνων, αφού  έχουν πραγματοποιηθεί ήδη πέντε ιστιοδρομίες από τις τέσσερις που απαιτούνται.

 

Οι ιθύνοντες του Ιστιοπλοΐκού Ομίλου Κέρκυρας τονίζουν οτι είναι ικανοποιημένοι από την συμμετοχή, πόσο μάλλον μετά τις εξελίξεις των ημερών και τις συνεχείς αναβολές.   Στους  αγώνες συμμετείχαν 84 νεαροί αθλητές και αθλήτριες με συμμετοχή σε 10 ομίλους, με τα στελέχη του ομίλου να δηλώνουν ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα των αθλητών καθώς πρόκειται για κρίσιμους αγώνες και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.