Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολοκληρώθηκε το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Δυτ. Ελλάδας & Ιονίων Νήσων (photos- video)

Ισιτοπλοΐα
02 Μαρτίου 2020 / 16:44

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώθηκε το τριήμερο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Ιστιοπλοϊκό Πάρκο του ΙΟΚ, με τη συμμετοχή 84 νεαρών  αθλητών και αθλητριών, αφορούσαν τους τύπους σκαφών Optimist και Laser 4,7 και αποτέλεσαν μια συνδιοργάνωση του ΝΑΟΚ, του ΙΟΚ και του ΝΟΒΙ. Σημαντικό ρόλο στην διεξαγωγή των αγώνων είχαν και οι καιρικές συνθήκες αφού πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και οι εννέα ιστιοδρομίες που είχαν προγραμματιστεί.



Στους αγώνες  το "παρών" έδωσαν η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου και οι  αντιδήμαρχοι  Ανδρέας Σκούπουρας, Πάνος Βαρούχας, Νίκος Καλόγερος και ο  εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος εθελοντισμού Σπύρος Νεράτζης.



Η  έφορος τριγώνου  και μέλος ΔΣ του ΝΑΟΚ Άντα Μιχαλόπουλου και η οργανωτική υπεύθυνη του ΙΟΚ Αμαλία Κανελλοπούλου εξέφρασαν την ικανοποίηση τους από τις συμμετοχές, τονίζοντας πως ο σημερινός αριθμός των συμμετοχών ξεπέρασε τα προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα τόνισαν τη σημασία της συνδιοργάνωσης των αγώνων, μια διαδικασίας δύσκολης που  όμως μπόρεσε  να ανεβάσει κατά πολύ τον πήχη  των προσδοκιών.

Την κομβική σημασία του χώρου που πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες έθιξε ο πρόεδρος της Επιτροπής των αγώνων Κώστας Πρίφτης τονίζοντας πως αποτελεί έναν χώρο που στο μέλλον μπορεί να φιλοξενηθούν πανελλήνιοι αγώνες.

Το τριήμερο των αγώνων ολοκληρώθηκε την Καθαρά Δευτέρα με μικρούς και μεγάλους να διασκεδάζουν στο όμορφο περιβάλλον ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν έχασαν την ευκαιρία να τηρήσουν το έθιμο της ημέρας πετώντας χαρταετό. 



Στο τέλος έγιναν οι απονομές στους μικρούς αθλητές που πρωταγωνίστησαν στο πρωτάθλημα. Μάλιστα πέρα από τα παιδιά έγιναν και δύο ακόμη βραβεύσεις στους κριτές Κώστα Τσαντίλη και Χρήστο Θεοδόση, οι οποίοι έλαβαν αναμνηστικά το βιβλίο "Οι μπάντες της Κέρκυρας" υπογεγραμμένο από τους τρεις αρχιμουσικούς των φιλαρμονικών της Πόλης.