Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φυλάκιο του Λιμενικού στη Βόρεια Κέρκυρα & επίδομα παραμεθορίου ζητά ο Μπιάγκης

Μπιάγκης Δημήτρης
03 Μαρτίου 2020 / 10:28

Τη θέσπιση επιδόματος παραμεθορίου και για το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα προτείνει ο Βουλευτής Κέρκυρας με το ΚΙΝ.ΑΛ. ζητώντας παράλληλα δημιουργία Φυλακίου του Λ.Σ. στη Βόρεια Κέρκυρα

ΑΘΗΝΑ.  Συναντήσεις με φορείς και παράγοντες της ναυτιλίας ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας με το Κίνημα Αλλαγής και Τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝ.ΑΛ., Δημήτρης Μπιάγκης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο του Βουλευτή:

«Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του ως τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, ο Βουλευτής Κέρκυρας Δημήτρης Μπιάγκης πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με φορείς και παράγοντες της ναυτιλίας με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και θέσων αλλά και την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων εν όψει της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής. 

Σήμερα, Τρίτη 3 Μαρτίου, ο Βουλευτής πραγματοποίησε, συνάντηση εργασίας με τον Γ.Γ. της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας κ. Μάκη Μπατσομύτη.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε διεξοδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος αλλά και για τα δίκαια αιτήματα των λιμενικών της περιοχής, που αφορούν κυρίως στην θέσπιση του επιδόματος παραμεθορίου για την Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα, καθώς στο νέο νομοσχέδιο προβλέπεται η θέσπισή του μόνο για τους Οθωνούς και την Σαγιάδα και όχι για το σύνολο της δύναμης των λιμενικών που υπηρετούν στην περιοχή.

Συζητήθηκαν επίσης οι ανάγκες της υπηρεσίας σε προσωπικό και μέσα αλλά και η πρόταση της δημιουργίας Λιμενικού Φυλακίου στο Βόρειο τμήμα του νησιού της Κέρκυρας, σε σημείο και χώρο που θα υποδείξει ο νέος δήμος της Βόρειας Κέρκυρας, φυλάκιο που θα εξυπηρετήσει κατά πολύ τη λειτουργία της υπηρεσίας εφόσον υλοποιηθεί».