Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα παιδιά του Γυμνασίου με Λ.Τ Σκριπερού έφτιαξαν επιδαπέδια παιχνίδια στρατηγικής στην αυλή του σχολείου

Γυμνάσιο με Λ.Τ. Σκριπερού
05 Μαρτίου 2020 / 13:23
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προσπαθώντας οι καθηγητές του Γυμνασίου με Λ.Τ. Σκριπερού, να δημιουργήσουν ερεθίσματα στα παιδιά για την ώρα του διαλείμματος

 αλλά και την ώρα κάποιου κενού στο πρόγραμμα, έφτιαξαν επιδαπέδια παιχνίδια στρατηγικής όπως είναι η ντάμα η τρίλιζα και άλλα όπου τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά. Τα ταμπλό των παιχνιδιών ζωγραφίστηκαν  από τους ίδιους τους μαθητές. Ακόμη και τα πιόνια που κατασκευάστηκαν ήταν από μπουκαλάκια νερού τα οποία χρωματίστηκαν κατάλληλα με μπογιά. Η ολοκλήρωση των τριών παιχνιδιών έδωσε μεγάλη χαρά στα παιδιά τα οποία ξεκίνησαν να παίζουν αμέσως. Προσεχώς στον προαύλιο χώρο του σχολείου θα δημιουργηθούν και χώροι για ακόμη περισσότερα επιτραπέζια παιχνίδια. Έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι κάποια από τα παιχνίδια είναι παραδοσιακά παιχνίδια από τα Κανάρια Νησιά όπου πριν λίγους μήνες είχε την χαρά και την τύχη να βρεθεί το σχολείο, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus Μare. Υπεύθυνοι δράσης:  Κωσταντίνος Κωστάλης και Χριστίνα Ηλιούδη.





Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.