Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις δικαστικές αίθουσες η διαμάχη τουριστικών λεωφορείων με τα ανοικτά περιηγητικά

Τουριστικά λεωφορεία
06 Μαρτίου 2020 / 07:43
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ανοικτή διαμάχη ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και εταιρειών ανοικτών περιηγητικών πούλμαν, συνεχίζεται στις δικαστικές αίθουσες,

καθώς εκδικάζεται σήμερα η αγωγή που είχε κάνει ιδιοκτήτρια εταιρεία ανοικτών περιηγητικών λεωφορείων.
Το σωματείο τουριστικών λεωφορείων, όπως και η πλειονόητα του εμπορικού κόσμου έχουν εκδόσει πολλές ανακοινώσεις και επιστολές προς τα αρμόδια υπουργεία για την ανάκληση των αδειών των ανοικτών τουριστικών λεωφορείων. 
Απαντώντας στις αντιδράσεις του Σωματείου Ιδιοκτητών, η επιχείρηση που θεωρεί ότι θίγεται, κατέφυγε σε νομικές ενέργειες εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση. 

Στο πλευρό των εναγομένων τάσσεται ο Ενιαίος Κερκυραϊκός Τουριστικός και Επαγγελματικός Φορέας με νέα του ανακοίνωση: «Κατόπιν έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα μας, αποφασίσαμε την ομόφωνη καταδίκη της ποινικοποίησης  της διαφορετικής γνώμης σε ότι αφορά τα ανοικτά τουριστικά λεωφορεία αστικής περιήγησης, και συντασσόμαστε με τον Εμπορικό Σύλλογο Κέρκυρας και με του Συλλόγου Ιδιοκτητών  Τουριστικών Λεωφορείων Κέρκυρας. Ο Ενιαίος Φορέας θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να συσπειρώσει τις Εμπορικές – Επιχειρηματικές  δυνάμεις με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων της Κερκυραϊκής κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας». 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.