Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πήρε τη διοίκηση, όχι όμως και τα... κλειδιά του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας ο Χαλικιόπουλος (videos)

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας
06 Μαρτίου 2020 / 10:35

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της προσωρινής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας - Πρόεδρος ο Γιάννης Χαλικιόπουλος - Καταγγελία Πελάη για εμπλοκή της Αστυνομίας (έπειτα από αίτημα Χαλικιόπουλου) στις διεργασίες ανάδειξης του νέου Δ.Σ. - Παρέδωσε τη διοίκηση ο Σταμάτης Πελάης, όχι όμως και τα... περιβόητα κλειδιά του κτιρίου

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Συγκροτήθηκε σε σώμα, το πρωί της Παρασκευής 6 Μαρτίου, το Δ.Σ. της προσωρινής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, μετά την πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Κέρκυρας.

Υπενθυμιζεται ότι η αλλαγή στην προσωρινή διοίκηση του Ε.Κ.Κ., η οποία καλείται να οδηγήσει το Εργατικό Κέντρο, το αργότερο μέχρι τις 13 Απριλίου, σε Γενική Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης, προέκυψε μετά την δικαστική απόφαση 245/2020 – 13.02.2020 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας, η οποία όρισε ως μέλη του 9μελούς Διοικητικού Συμβουλίου τους εξής: Ιωάννη Χαλικιόπουλο, Σπυρίδωνα Αργυρό, Παύλο Ζήμο, Αντιγόνη Λευθεριώτη, Γεώργιο Μουζακίτη, Σταμάτιο Πελάη, Ελένη Μάζη, Γεώργιο Ανδριώτη, Χρήστο Γκράτσα.



Έπειτα από τις προτάσεις των δύο παρατάξεων (Χαλικιόπουλος - Πελάης) για τον ορισμό των καθηκόντων των μελών του νέου Δ.Σ. και την ψηφοφορία που ακολούθησε, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Ιωάννης Χαλικιόπουλος
Αντιπρόεδρος: Γιώργος Μουζακίτης
Γενικός Γραμματέας: Σπυρίδων Αργυρός
Ταμίας: Παύλος Ζήμος
Έφορος / Αναπλ. Γεν. Γραμματέας: Αντιγόνη Λευθεριώτη
Μέλη: Σταμάτιος Πελάης, Ελένη Μάζη, Γεώργιος Ανδριώτης, Χρήστος Γκράτσας






Ο Γιάννης Χαλικιόπουλος πήρε με τον τρόπο αυτό και πάλι την διοίκηση του Ε.Κ.Κ., με τον Σταμάτη Πελάη ωστόσο, να μην αναγνωρίζει το νέο Δ.Σ., καθώς έχει καταγγείλει πως τα τέσσερα από τα πέντε μέλη της παράταξης Χαλικιόπουλου ορίστηκαν παράτυπα ως αντιπρόσωποι στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου.



Ο Σταμάτης Πελάης, εξάλλου, έκανε λόγο για «αισχρό χαφιεδισμό» προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση της Αστυνομίας -έπειτα από αίτημα του Γιάννη Χαλικιόπουλου- κατά την διάρκεια της συγκρότησης σε σώμα του νέου Δ.Σ. της προσωρινής διοίκησης του Ε.Κ.Κ.

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και επικεφαλής της παράταξης Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία κλήθηκε χθες από την Αστυνομία προκειμένου να του γίνουν συστάσεις περί αποφυγής επεισοδίων στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ., γεγονός το οποίο χαρακτήρισε απαράδεκτο και βγαλμένο από άλλες εποχές υπογραμμίζοντας πως δεν θα επιτρέψει την παρουσία της Αστυνομίας στις συνδικαλιστικές διεργασίες του Εργατικού Κέντρου ενόψει των αρχαιρεσιών.

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Χαλικιόπουλος σε ερώτηση του enimerosi.com ξεκαθάρισε ότι με έγγραφο του προς κάθε αρμόδιο όργανο (Εισαγγελία, Αστυνομία) είχε ζητήσει να υπάρχει η προβλεπόμενη περιφρούρηση του χώρου ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ. για τη συγκρότησή του σε σώμα, καθώς είχε δεχθεί απειλές, με αποτέλεσμα ν' ανησυχεί για τυχόν έκρυθμο κλίμα στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου.

Ωστόσο, παρουσία (τουλάχιστον εμφανής) αστυνομικών δυνάμεων μέσα ή έξω από το Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας δεν υπήρξε.





Μετά την ολοκλήρωση του Δ.Σ. και την συγκρότησή του σε σώμα, ο Σταμάτης Πελάης παρέδωσε στον διοικητικό υπάλληλο του Ε.Κ.Κ. τα βιβλία της διοίκησης, ενώ η παράδοση του ταμείου συμφωνήθηκε να γίνει την προσεχή Δευτέρα.

Αυτά που... άναψαν -έστω και για λίγο- το φυτίλι της έντασης, ήταν (και πάλι) τα... περιβόητα κλειδιά του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου της Κέρκυρας, με τον Γιάννη Χαλικιόπουλο ν' απαιτεί από τον Σταμάτη Πελάη να του τα παραδώσει και τον τελευταίο ν' ανταπαντά πως ουδέποτε πήρε στα χέρια του κλειδιά του Εργατικού Κέντρου και κατ' επέκταση δεν έχει κάτι να επιστρέψει...